Uzņēmējdarbība

Vēl līdz 30.septembrim gan strādājoši jaunie uzņēmumi, gan biznesa ideju autori var iesniegt pieteikumus programmas “(ie)dvesma” konkursam grantu jeb atbalsta finansējuma saņemšanai.

Maksimālā naudas summa vienam grantam ir 10 000 eiro, un šogad plānots izsniegt vismaz sešus grantus. Piešķirtos līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei, lai uzsāktu savu biznesu.

Grantu programmas aizsācējiem un iepriekšējā gada sadarbības partneriem – “SEB bankai”, Jūrmalas pilsētai, Mārupes, Olaines, Ķekavas un Siguldas novadam – šogad pievienojies arī Ropažu un Stopiņu novads, paplašinot grantu programmas darbības teritoriju un finansējuma apjomu. Līdz ar to kopējais jaunajiem uzņēmējiem pieejamais finansējums šogad ir pieaudzis līdz 80 000 eiro.

Katra no pašvaldībām, arī Jūrmala, piešķir 10 000 eiro finansējumu, uz kuru var pretendēt šo pašvaldību teritorijā reģistrētie uzņēmumi, kuri dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem, kā arī šajās pašvaldībās dzīvojošie iedzīvotāji savu biznesa ideju īstenošanai.

Projektu pieņemšana sāksies 2. septembrī un noslēgsies 30. septembrī. Iesniegtos projektus vērtēs žūrijas komisija, kuras sastāvā būs uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. Saņemto pieteikumu atlase notiks četrās kārtās, izvērtējot gan to atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu, gan arī dalībnieku prezentācijas un atbildes uz žūrijas jautājumiem. Rezultātu paziņošana un uzvarētāju apbalvošana notiks 14. novembrī.

Plašāka informācija par grantu programmu pieejama vietnē www.seb.lv/iedvesma.

Grantu programma “(ie)dvesma” tika uzsākta 2017. gadā. Jūrmalas pilsēta kopumā piešķīrusi četrus grantus. Pirmajā sezonā atbalsta finansējumu 6500 apmērā saņēma jūrmalnieks Raimonds Čivkulis komandu spēles “Tautas bulta” attīstīšanai un virzīšanai tirgū.  Grants 3500 apmērā tika piešķirts Ilzei Baumanei SIA “Bauman Woodworking” koka smalklietu ražošanai. Starp otrās sezonas laureātiem bija Argis Paeglis, kurš ieguva 6000 eiro atbalstu videi draudzīgas un uz ilgtspējīgas saimniekošanas principiem balstītas viesu mājas izveidei, un SIA “Tautkrekls”, kas saņēma 4000 eiro atbalstu ikdienas valkāšanai piemērota tautastērpa ražošanai.