Pašvaldība Izglītība
Ēnu dienā iepazīst Jūrmalas pašvaldības speciālistu darba ikdienu

Visā Latvijā 13. februārī notiek ikgadējā Ēnu diena – karjeras izglītības pasākums skolu jauniešiem, kas organizēts ar mērķi,  lai sniegtu ieskatu viņu nākotnes profesijas izvēlē. 

Jūrmalas pašvaldības speciālistu darbu šogad ēnoja 16 skolēni no Jūrmalas, Rīgas, Bauskas, Elejas, Pilsrundāles un no Madonas.

Ēnu dienā skolēni iepazinās ar Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieces un deputātu darba dienu, vairākas “ēnas” bija izvēlējušās pavadīt darba dienu pašvaldības Sabiedrisko attiecību nodaļā, Mārketinga nodaļā, iepazīties ar domes informācijas tehnoloģiju speciālistu darbu Tehniskā nodrošinājuma nodaļā.

Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe, uzrunājot jauniešus Ēnu dienā, pauda prieku par mūsdienu jauniešiem, kuri ir daudz brīvāki savā domāšanā, gatavi darboties un arī iesaistīties svarīgu lēmumu pieņemšanā. R. Sproģe aicināja jauniešus būt aktīviem, piedalīties dažādos jauniešu projektos un īstenot savas idejas.

“Ēnas” iepazīstinās ar pašvaldības domes darbu, pašvaldības struktūru, par jautājumu izskatīšanas un lēmumu pieņemšanas kārtību domē.

Ēnu dienā jauniešiem bija iespēja piedalīties arī Tūrisma un kurortoloģijas jautājumu komitejas sēdē un Attīstības un vides jautājumu komitejas sēdē.

Ēnu dienas dalībnieku galvenā atziņa bija, ka, ikvienu darbu veicot, ir nepieciešama augsta atbildības sajūta, koncentrēšanās spējas un precizitāte. Ēnu dienas atklājums – lai varētu notikt pat vismazākais process vai pasākums, tiek ieguldīts liels un pamatīgs darbs.