Sabiedrība
Jūrmalas slimnīca saņem “Gada slimnīcas” titulu

Attēlā: SIA “Jūrmalas slimnīca” valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš

Jūrmalas slimnīca nozīmīgākajā gada notikumā medicīnas nozarē – balvu pasniegšanas ceremonijā “Gada balva medicīnā 2018” – saņēmusi apbalvojumu “Gada slimnīca”. Apbalvojumu Jūrmalas slimnīcai piešķīrusi Latvijas Ārstu biedrība, kas atzinīgi novērtējusi slimnīcas attīstību un izaugsmi.

balvu pasniegšanas ceremonijā Rīgā, kultūras pilī “Ziemeļblāzma”.  

Vērtējot slimnīcu darbību 2018. gadā, Jūrmalas slimnīca saņēmusi augstāko novērtējumu tādos kritērijos kā pacientu atsauksmes, iestādes pieejamība, personāla profesionalitāte un attieksme pret pacientiem. Slimnīcas izvērtēja Latvijas Ārstu biedrība un piesaistītie eksperti.

Jūrmalas slimnīca no nelielas pilsētas nozīmes slimnīcas ir veiksmīgi attīstījusies par daudzprofilu un neatliekamās palīdzības ārstniecības iestādi, kurā tiek sniegti veselības aprūpes pakalpojumi pacientiem no visas Latvijas. Slimnīcas pakalpojumus novērtē un izmanto arī liels daudzums ārvalstu pacientu.

2018. gadā Jūrmalas slimnīcā ārstējās vairāk nekā pieci tūkstoši pacientu un veikti teju divi tūkstoši operāciju. Līdzās ikdienas ķirurģiskajām operācijām slimnīcā attīstīti arī estētiskās un plastikas ķirurģijas pakalpojumi.

Pieņemto dzemdību skaita ziņā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa ir trešajā vietā valstī, 2018. gadā Jūrmalas slimnīcā dzimuši 1778 bērni. Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļu izvēlas ne tikai Jūrmalas un citu Latvijas pilsētu, bet arī tuvāko kaimiņvalstu ģimenes. Slimnīcai ir piešķirts statuss “Mazulim draudzīga slimnīca”. 2015. gadā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa ieguvusi Latvijas ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu.

Slimnīca dibināta pirms 70 gadiem un kopš tā laika vairākkārt paplašināta un modernizēta – 2015. gadā tika pabeigta slimnīcas renovācijas projekta īstenošana, ko finansēja Jūrmalas pašvaldība un Eiropas fondi, – tika atjaunota viena ķirurģijas nodaļa, tostarp divas operāciju zāles, telpas ģimenes ārstu praksēm, konsultāciju kabineti, kā arī paplašināta Dzemdību nodaļa un citas telpas.

Arī šogad, lai uzlabotu un paplašinātu slimnīcas sniegtos pakalpojumus, plānoti remontdarbi un iegādātas jaunas, modernas iekārtas. “Vērienīgas izmaiņas tuvāko trīs mēnešu laikā skars slimnīcas pirmo stāvu, kur līdzās telpu renovācijai un rindu sistēmas ieviešanai tiks nomainītas galvenās diagnostikas iekārtas. Piesaistot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējumu, slimnīca iegādāsies jaunu datortomogrāfu, kas ļaus iegūt augstākas izšķirtspējas attēlus, pacientam saņemot samazinātu starojuma devu, kā arī varēs veikt asinsvadu un kardioloģiskos izmeklējumus. Vēl tiks uzstādīta stacionāra digitāla rentgeniekārta, ar kuru varēs ātri iegūt augstas izšķirtspējas attēlus. Tas ievērojami saīsinās izmeklējuma laiku. Tāpat tiks iegādātas jaunas iekārtas un aprīkojums Dzemdību nodaļai izmeklējumiem un procedūrām,” stāsta SIA “Jūrmalas slimnīca” valdes priekšsēdētājs Egons Liepiņš. “Ņemot vērā pieaugošo pieprasījumu, turpināsim attīstīt rehabilitācijas pakalpojumus, kā arī plaukstas un rekonstruktīvās ķirurģijas virzienu, kas sekmīgi tika uzsāks 2018.gadā.”