Sociālais atbalsts un veselība

Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvalde aicina pieteikties īslaicīgās aprūpes pakalpojumiem “atelpas brīdis” un aprūpes pakalpojumam.

Pakalpojumus var saņemt bērni ar funkcionāliem traucējumiem, kuriem ir noteikta invaliditāte un ir Veselības un darbspēju ekspertīzes ārstu valsts komisijas atzinums par īpašas kopšanas nepieciešamību sakarā ar smagiem funkcionāliem traucējumiem un bērna deklarētā dzīvesvieta ir Jūrmalas pilsētā.

Aprūpes pakalpojums paredzēts bērna likumiskajam pārstāvim vienreizēja pasākuma apmeklēšanai un saturīga brīvā laika pavadīšanai.Bērnam no 1,5 līdz 4 gadu vecumam (ieskaitot) var piešķirt 50 stundas nedēļā, ja likumiskais pārstāvis iesniedz apliecinošu dokumentu, ka ir:  darba ņēmējs, pašnodarbināta persona vai veic saimniecisko darbību; apgūst izglītības programmu, ja neklātienē – tikai studiju dienās un sesijas laikā; piedalās Nodarbinātības valsts aģentūras organizētajos pasākumos vai izmanto dienas aprūpes centra pakalpojumus.

Ja likumiskais pārstāvis neiesniedz nevienu no augstāk minētajiem dokumentiem, iesniegumā norāda, ka vēlas izmantot aprūpes pakalpojumu sava brīvā laika pavadīšanai ne vairāk kā 10 stundas nedēļā.

No 5 līdz 17 gadu vecumam (ieskaitot) ne vairāk kā 10 stundas nedēļā un apliecinoši dokumenti nav nepieciešami.Īslaicīgās aprūpes pakalpojums jeb “atelpas brīdis” paredzēts, lai atslogotu ģimenes un piederīgos, kam ir bērni ar invaliditāti. Tas ietver bērna uzraudzību, pašaprūpes nodrošināšanu, speciālistu konsultācijas, ēdināšanu četras reizes dienā, pastaigas un saturīgu brīvā laika pavadīšanu. Pakalpojums tiek piešķirts līdz 30 diennaktīm gadā.

Pieteikties vai saņemt konsultāciju par pakalpojumiem var Jūrmalas pilsētas domes Labklājības pārvaldē, Talsu šoseja 31 k-25, Jūrmala, LV-2016, pie projekta koordinatora, tālrunis uzziņām 23116565.

Aprūpes pakalpojums un īslaicīgās aprūpes jeb “atelpas brīža” pakalpojums tiek nodrošināts Eiropas Savienības struktūrfondu projektā “Deinstitualizācija un sociālie pakalpojumi personām ar invaliditāti un bērniem”; projekta identifikācijas Nr. 9.2.2.1./15/I/002.

 https://likumi.lv/ta/id/274957-darbibas-programmas-izaugsme-un-nodarbinatiba-9-2-2-specifiska-atbalsta-merka-palielinat-kvalitativu-institucionalai-aprupei