Pašvaldība
Saņems piemaksas par darbu paaugstināta riska apstākļos

Šodien, 28.janvārī, deputāti pieņēma lēmumu noteikt piemaksas Jūrmalas pašvaldības policijas inspektoriem un glābējiem par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos. 

Piemaksas līdz 10% apmērā no darbinieka mēnešalgas piešķirs no 2021. gada 1. janvāra līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai. 

Paaugstinātā darba slodze saistīta ar preventīviem pasākumiem pandēmijas ierobežošanai, policijas klātbūtnes nodrošināšanu publiski pieejamās vietās, kur iespējama cilvēku pulcēšanās, kā arī epidemioloģiskās drošības pasākumu ievērošanas kontroli.

Arī iepriekš ārkārtējās situācijas laikā pašvaldības policijas inspektoriem bija noteiktas speciālās piemaksas. Tāpat piemaksas par darbu paaugstināta riska un slodzes apstākļos līdz ārkārtējās situācijas atcelšanai līdz 20% apmērā no darbinieka mēnešalgas pašvaldība jau no 2020. gada decembra ir noteikusi arī sociālajiem rehabilitētājiem, aprūpētājiem, sociālajiem darbiniekiem, medicīnas māsām un ārstiem, sanitāriem, un citiem darbiniekiem, kas iesaistīti sociālo pakalpojumu sniegšanā pašvaldības iestādēs.