Sabiedrība

10. janvārī Jūrmalas Kultūras centrā ar svētku koncertu, Jūrmalas pilsētas pašvaldības balvām un atzinības rakstiem tika sveikti aizvadītajā gadā rīkotā Ziemassvētku noformējumu konkursa dalībnieki un uzvarētāji.

Svētku noformējumu konkursam bija pieteikušas gan skolas, gan bērnudārzi, gan sabiedriskās ēkas, viesnīcas, veikali un privātmājas.

Konkursa dalībniekus apbalvošanas pasākumā ar atzinības rakstiem sveica Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece un konkursa komisijas priekšsēdētāja Rita Sproģe. Tiem, kuri atbilstīgi konkursa komisijas vērtējumam bija saņēmuši lielāko punktu skaitu, tika pasniegtas balvas.

Pēc konkursa komisijas vērtējuma par skaistāko svētku noformējumu privātmāju un daudzdzīvokļu namu fasāžu un pagalmu grupā atzina namus Kāpu ielā 44, V. Purvīša ielā 37 un A. Upīša ielā 13.

Sabiedrisko ēku, viesnīcu, biroju fasāžu, skatlogu un laukumu noformējuma grupā visaugstāko vērtējumu saņēma SIA “Dzintaru koncertzāle”, SIA “Jūrmalas slimnīca” – iepriekšējos gados veidotais slimnīcas svētku noformējums bija veiksmīgi un pārdomāti bagātināts – un bārs “Veranda” Jomas ielā 58, kuru konkursa komisija atzinīgi vērtēja par gaismas un krāsu risinājumu, lielās egles un fasādes dekorējumu.

Izglītības iestāžu grupā visvairāk punktu ieguva PII “Austras koks”, PII “Podziņa” un Jūrmalas sākumskola “Atvase”. Īpašu uzslavu guva Jūrmalas Mākslas skola, atkal pārsteidzot ar izdomu, jaunu tēmu, materiālu pielietojumu un telpiskajām kompozīcijām visas skolas noformējumā.

Pateicība izteikta a/s “Fēnikss”, kas svētku noskaņās bija izrotājis visus savus veikalus. Īpaša pateicība – SIA “Jūrmalas gaisma” par lielo ieguldījumu pilsētas svētku apgaismojuma veidošanā.