Uzņēmējdarbība
Vakanču gadatirgū piedāvās 150 brīvas darba vietas

Otrdien, 9. aprīlī, plkst. 14.00–17.00 Kauguru kultūras namā Raiņa ielā 110 Jūrmalā notiks Vakanču gadatirgus, kur 23 Jūrmalā un tuvākajā apkārtnē strādājošie uzņēmumi darba meklētājiem piedāvās vairāk nekā 150 darba vietu. Šogad vienlaikus notiks arī skolēnu mācību uzņēmumu reģionālais pasākums “Cits bazārs”.

Vakanču gadatirgū tiks piedāvātas darba vietas gan pastāvīgam darbam, gan darbam vasaras sezonā. Vakanču gadatirgū brīvās amata vietas piedāvās Nodarbinātības valsts aģentūra (NVA), “Līvu akvaparks”, kafejnīca “Madam Brioš”, “Alus krodziņš”, restorāns “Neptūns”, picērija “Pica Lulū”, veikals “Maxima”, “Latvijas Roze”, AS “Fēnikss”, būvmateriālu tirgotājs “Jūrmalas nams”, zemnieku saimniecība “Mežrozītes”. Tāpat vakances piedāvās arī Nacionālie bruņotie spēki, Paula Stradiņa Klīniskā universitātes slimnīca, Veselības un sociālās aprūpes centrs “Sloka” un citi uzņēmumi un iestādes. Darbu vasaras sezonā piedāvās saldējuma tirgotāji SIA “Saldējums Ekselence”.

Lielākā daļa piedāvāto darba vietu ir pakalpojumu nozarē. Darba devējiem kūrortpilsētā nepieciešami pavāri un pavāra palīgi, maiznieki, viesmīļi un viesmīļa palīgi, apkopējas, krāvēji, medicīnas māsas, aprūpētāji, pedagogi, animatori, pārdevēji, kasieri un preču piegādātāji, kā arī glābēji un kareivji.

Vakanču gadatirgū darba meklētāji varēs iegūt informāciju par darba un mācību iespējām, kā arī tikties ar potenciālajiem darba devējiem. Savukārt darba devēji informēs par brīvajām darbavietām un karjeras izaugsmes iespējām. Pasākuma norises vietā darba devēji arī veiks pirmās darba intervijas ar piemērotākajiem kandidātiem.

NVA stendā interesenti varēs iegūt informāciju par NVA pakalpojumiem darba meklētājiem un darba devējiem, uzzināt, kādas NVA reģistrētas aktuālas vakances darba devēji piedāvā darba meklētājiem Jūrmalā, Rīgā, Tukumā un citās valsts pilsētās un novados.

Vakanču gadatirgū notiks arī skolēnu mācību uzņēmumu reģionālais pasākums “Cits bazārs”, kuru rīko Biznesa izglītības biedrība “Junior Achievement Latvija”. Pasākumā 20 jauniešu dibināti skolēnu mācību uzņēmumi no Jūrmalas un citām pilsētām piedāvās pašu izgatavotus produktus – dažādus koka izstrādājumus, rotaslietas, aksesuārus un citas preces.