Sabiedrība Vide

Jūrmala pošas pavasarim. Spodrības mēnesis sākas 17. aprīlī, savukārt sestdien, 27. aprīlī, aicinām jūrmalniekus piedalīties Lielajā talkā.

Pašvaldība stādīs priedes

Lielā talka notiks sestdien, 27. aprīlī, no plkst. 9.00 līdz 15.00. Talkas organizatori aicina ne tikai vākt atkritumus, bet arī labiekārtot vidi.

Jūrmalas pilsētas pašvaldības darbinieki un domes deputāti, papildinot kūrortpilsētas mūžzaļo rotu, talkas dienā stādīs priedes. Zemesgabalā Dubultos – vecajā meža izcirtumā pie Ceļu satiksmes drošības direkcijas – plānots iestādīt 500 priedīšu. Kopš 2016. gada pašvaldība pilsētas teritorijā iestādījusi 1350 priedīšu Dubultos, Jaundubultos un Druvciemā.

Vācot atkritumus, šķiro!

Talkas organizatori aicina ne tikai vākt atkritumus, bet iet soli tālāk – vācot uzreiz šķirot, atdalot plastmasu no citiem atkritumiem. Talciniekiem tiks piešķirti zilas un baltas krāsas maisi, zilie paredzēti plastmasai, baltie – citiem atkritumiem.

Kur doties talkā?

Savu talkas vietu var izvēlēties pats, reģistrējot izvēlēto talkas vietu mājaslapā www.talkas.lv un tā kļūstot par atbildīgo personu; var arī 27. aprīlī pievienoties talciniekiem, kas jau reģistrējuši savu talkas vietu. Visas reģistrētās talku vietas, ko pieteikušas iestādes, organizācijas, uzņēmumi, kā arī brīvprātīgie, var redzēt mājaslapā www.talkas.lv.

Katrā reģistrētajā talkas vietā ir sava atbildīgā persona, kura būs tiesīga saņemt bezmaksas atkritumu maisus saviem talciniekiem pie Lielās talkas koordinatora – Jūrmalas domē. Piefiksējiet talkas vietu atbildīgās personas vai Jūrmalas pašvaldības Pilsētsaimniecības nodaļas tālruņa numurus, lai nepieciešamības gadījumā varat sazināties!

Kā reģistrēt talku?

Ja vietu, ko vēlaties sakopt, neviens vēl nav reģistrējis mājaslapā www.talkas.lv, kļūstiet par atbildīgo personu – reģistrējiet talkas vietu, un jums varēs pievienoties citi talcinieki! Reģistrācija jāveic Lielās talkas mājaslapā www.talkas.lv. Tās priekšlapā ir karte, kur jāieliek sarkanais punkts plānotajai talkas vietai, un pēc tam jāuzklikšķina uz labajā pusē esošās zilās pogas “Pieteikt talku”. Līdz ko tas būs izdarīts, atvērsies reģistrācijas veidlapa ar nepieciešamajiem laukiem, kuri jāaizpilda.

Kur saņemt atkritumu maisus?

Talkas maisus, kuri šogad būs baltā un zilā krāsā, atbildīgās personas, kuras reģistrējušas talkas vietu, varēs saņemt Jūrmalas domē, sākot no 25. aprīļa, iepriekš piezvanot pa tālruni 26300683. Talkas maisi tiks savākti no tām vietām, par kurām būs informācija talku reģistrācijas lapā un pašvaldībā.

Kur atstāt piepildītos maisus?

Par Lielās talkas atkritumu maisu savākšanu un izvešanu ir atbildīga pašvaldība. Savus piepildītos maisus atstājiet tikai reģistrētajā talkas vietā un par to atrašanās vietu informējiet talkas atbildīgo personu. Neskaidrību gadījumā zvaniet savas pašvaldības talkas koordinatoram pa tālruni 26300683 vai 67093985.

Ko iesākt ar aizdomīgiem atkritumiem?

Ja talkojot gadās atrast izlietotas injekciju šļirces, pudeles ar ķīmiskiem vai nenosakāmiem šķīdumiem, akumulatorus vai arī citus bīstamus atkritumus, neaiztieciet tos! Par šādu priekšmetu atrašanās vietu informējiet talkas atbildīgo! Ja, talkojot dabā vai pilsētas teritorijā, gadās uziet mirušu dzīvnieku, neaiztieciet to, bet ziņojiet Slokas Dzīvnieku patversmei pa tālruni 26352774. Savukārt, ja gadās ieraudzīt vairāk nekā divus ievainotus vai bojā gājušus dzīvniekos, ziņojiet operatīvajam dienestam pa tālruni 112.