Sabiedrība Kultūra un izklaide
4. maijā aicinām kopā svinēt Latvijas valsts svētkus

4. maijā no plkst. 12.00, atzīmējot Latvijas Republikas Neatkarības atjaunošanas dienu, jūrmalnieki un pilsētas viesi tiek aicināti svinēt Baltā galdauta svētkus, noklausīties koncertus un pavadīt laiku kopā ar ģimeni un draugiem sportiskās noskaņās.

Jomas ielā pie Horna dārza būs klāts 100 metrus garš svētku galds, pie kura aicināti pulcēties svētku apmeklētāji, lai kopīgās sarunās baudītu līdzi paņemto cienastu, noklausītos svētku koncertu, piedalītos sportiskās aktivitātēs un radošās darbnīcās.

Svētku koncertā Horna dārzā svētku koncertā uzstāsies Latvijas dziesminieki un postfolka mūzikas apvienības: dziesminieks Haralds Sīmanis kopā ar mūziķiem Ilzi un Andri Gruntēm, dziedātājs un komponists Lauris Valters, etnodžeza grupa “Bur Mani” kopā ar dziedātāju Elzu Rozentāli. Svētku koncertu noslēgs postfolka grupa “Zāle”.

Majoru stāvlaukumā būs iespēja piedalīties dažādās sporta aktivitātēs un iepazīties ar astoņiem sporta veidiem – basketbolu, futbolu, florbolu, hokeju, riteņbraukšanu, orientēšanos, boksu un vieglatlētiku. Ikviens varēs izmēģināt metienu basketbola grozā, 11 metru futbola soda sitienu, florbola spēli, apgūt inline hokeja pamatelementus, piedalīties veloruļļu sacensībās, orientēties vidē, kā arī izmēģināt boksa ekipējumu un noskriet 50 metru distanci.

Mazākie svētku apmeklētāji varēs piedalīties boulinga, kērlinga, galda tenisa un citās aizraujošās aktivitātes. Tāpat varēs darboties radošās darbnīcās – veidot patriotiskas piespraudes un atstarotājus un izgatavot grāmatzīmes.

Savukārt Kauguru kultūras namā plkst.12.00 sāksies valsts svētku pasākums, kurā Imanta Ziedoņa dzeju un atmiņu stāstus lasīs aktrise Ausma Kantāne. Koncertā piedalīsies jauktie kori “Lira” un “Spārnos” un bērnu tautisko deju kolektīvs “Vizmiņa”.