Sabiedrība
Tūristu skaits audzis arī otrajā ceturksnī

Saskaņā ar jaunākajiem Centrālās statistikas pārvaldes datiem šī gada otrajā ceturksnī tūristu skaits Jūrmalas viesnīcās un citās tūristu mītnēs palielinājies par 11% salīdzinājumā ar to pašu periodu pērn. Jūrmala no visām Latvijas pilsētām joprojām ir otrs iecienītākais tūristu galamērķis aiz galvaspilsētas.

Visvairāk tūristu Jūrmalā bija no Latvijas, kā arī no kaimiņvalstīm Lietuvas, Igaunijas, Krievijas, tāpat no Vācijas, Somijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Zviedrijas un Polijas. Lielākais ceļotāju pieaugums bija no Ukrainas (+ 56%), Baltkrievijas (+ 28%), Krievijas (+ 21%), Zviedrijas (+ 20%), Vācijas (+ 18%), Igaunijas (+ 12%), Lietuvas (+ 8%) un Latvijas (+ 7%).

“Pavasara beigās un vasaras sākumā Jūrmalā tika rīkoti vairāki lieli pasākumi, tāpat bija labi laikapstākļi, kas arī veicināja viesu skaita pieaugumu kūrortpilsētā. To sekmējis arī Jūrmalas uzņēmēju darbs gan tūrisma gadatirgos, mārketinga pasākumi, gan arī aktīvs darbs darījumu tūrisma sektorā,” vērtē Tūrisma informācijas centra vadītāja Aleksandra Stramkale.

“Šogad Jūrmalā jau notikuši vairāk nekā 300 dažāda mēroga darījumu tūrisma pasākumi, kuros kopā piedalījās vairāk nekā 15 000 dalībnieku. Darījumu tūrismu iecienījuši Latvijas uzņēmumi, bet no ārvalstu viesiem visbiežāk konferences, seminārus un biznesa tikšanās Jūrmalā rīko Baltijas un Skandināvijas valstu pārstāvji,” pastāstīja Tūrisma un uzņēmējdarbības attīstības nodaļas vecākā eksperte Ieva Kreile. “Darījumu tūrisms arī turpmāk būs viena no tūrisma attīstības prioritātēm, kas palīdz mazināt sezonalitāti kūrortpilsētā.”

Lai veicinātu darījumu tūrismu, Jūrmalas pašvaldība saskaņā ar nolikumu “Par konferenču, semināru un starpnozaru pasākumu līdzfinansēšanu” var sniegt līdzfinansējumu pasākumu rīkošanai Jūrmalā līdz pat 70% apmērā.