Sabiedrība Vide
Tīrākai pilsētas videi – urnas suņu atkritumiem

Oktobrī Kauguru un Dubultu apkaimē ir izvietotas atkritumu urnas suņu ekskrementu savākšanai.

Tās izvietotas pašvaldībai piederošos zemesgabalos daudzdzīvokļu māju iekšpagalmos: Talsu šosejā 31 starp 8. un 20., 11. un 10., 1. un 13., 3. un 12. korpusu, pie Engures ielas 5, pie namiem Engures ielā 10 un Engures ielā 8, pie Raiņa ielas 87, starp daudzdzīvokļu mājām Slokas ielā 63 un Slokas ielā 65, Nometņu ielā 9 un Nometņu ielā 11 un Lauku ielā 30 un Rūpniecības ielā 13. Pēc iekšpagalma remontdarbu pabeigšanas vēl tiks uzstādīta urna suņu ekskrementu savākšanai pie Ievu ielas 6. nama.

Urnās ir pieejami speciāli maisiņi, kas paredzēti ekskrementu savākšanai. Izvietojot šādas atkritumu tvertnes, suņu saimniekiem tiks atvieglotas pastaigas ar dzīvniekiem un tiks radīti priekšnoteikumi vides sakoptībai. Suņu īpašnieki ir atbildīgi par to, lai suņu radītie atkritumi tiktu savākti un neradītu papildu darbu pilsētas zaļo zonu uzturētājiem un nesagādātu nepatīkamus brīžus citiem. Jaunās atkritumu tvertnes atvieglos un sekmēs šī pienākuma pildīšanu.

Pastaigu laikā suņu radītie atkritumi saimniekam ir jāsavāc, tos var izmest arī sadzīves atkritumu konteineros,  taču speciālie, suņu atkritumiem paredzētie konteineri nav domāti citu veidu atkritumiem.

Aicinām jūrmalniekus būt apzinīgiem, rūpēties par vidi un speciālās atkritumu urnas un maisiņus izmantot tam, kam tie paredzēti!