Sabiedrība Vide
Talkā var doties ik dienu!

Tradicionālās Lielās talkas vietā Lielās talkas organizatori šogad rosina jaunu iniciatīvu – doties individuālās talkās jeb solotalkās, kā arī izsludina kopīgu talkas dienu 16. maijā.

Lielā talka vienmēr ir bijis brīdis, kad cilvēki pulcējas kopīgam darbam ģimenes, kaimiņu, draugu un kolēģu lokā, taču šobrīd, ņemot vērā ārkārtas situāciju, talkas norise ir mainīta.

Apvieno pastaigu ar talku

Lielās talkas organizatori rosina nenoslēgties savās mājās, bet gan vairāk laika pavadīt svaigā gaisā. Piedalīties talkā var, arī pastaigājoties pa mežu un pa ceļam vācot atkritumus.

Solotalku vietas aicinām atzīmēt interaktīvajā kartē Lielās talkas tīmekļvietnē www.talkas.lv. Kartē varēs redzēt citu solotalcinieku aktivitātes, tādējādi būs iespēja savu talku rīkot drošā attālumā vai arī citā dienā. Talkas organizatori sekos līdzi individuālo talcinieku aktivitātēm un sniegs padomus drošai talkai.

Kopīga diena talkai – 16. maijs

Tiem, kuri plāno pievienoties kopīgajai talkai 16. maijā, šogad tiks sniegta jauna iespēja, kā pieteikt savu talku. Talkas vietu kartē ikviens talcinieks un talkas organizators varēs atzīmēt un pieteikt divu veidu talkas – uzkopšanas un labiekārtošanas talkas.

Labiekārtošanas talkas var pieteikt ikviens talcinieks neatkarīgi, vai darbs notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Tās var būt talkas, kuras tiek organizētas uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību, un kurās atkritumus, ja tādi ir radušies, aizved paši rīkotāji.

Uzkopšanas talkas ir tās, kuras notiek publiskās teritorijās un kurām ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums, lai saņemtu bezmaksas maisus, un kurās tiek nodrošināta savākto atkritumu izvešana.

Atzīmējot talkas vietu kartē, talkas pieteicējs saņems pieeju savam talkas profilam, kas ļaus dalīties ar informāciju par konkrēto talkas vietu sociālajos tīklos.

Plašākai informācijai par piedalīšanos uzkopšanas talkā 16. maijā lūdzam sazināties ar pašvaldības Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļu. Tālruņi informācijai: 67093985, 26300683 (Einārs Bučs); e-pasta adrese: einars.bucs@jurmala.lv.