Sabiedrība Vide
16.maijā notiks Lielā talka – gan pa vienam, gan mājsaimniecība kopā

Lielā talka notiks 16. maijā, ņemot vērā patlaban spēkā esošos paaugstinātās drošības apstākļus un noteikto sociālo distancēšanos.

Talka šogad tiek organizēta, uzsvaru liekot uz individuālu talkošanu. Lielās talkas organizatori aicina doties solotalkā, piedalīties talkā divatā vai rīkot ģimenes talku.

Solotalkas – talkojiet vienatnē, pastaigājoties pa mežu vai gar jūru, sakopiet savas mājas apkārtni.Duotalkas – piedalieties talkā divatā. Ja esat vienas mājsaimniecības pārstāvji, tad droši talkojiet kopā; ja esat draugi vai paziņas, ievērojiet vismaz divu metru distanci.Ģimenes talkas – piedalieties talkā visa ģimene kopā, bet ievērojiet, ka jums jābūt vienas mājsaimniecības pārstāvjiem.

Visus talkotājus aicinām atzīmēt savas talkas vietas interaktīvajā kartē Lielās talkas tīmekļvietnē www.talkas.lv.

Labiekārtošanas talkas var pieteikt ikviens talkas dalībnieks neatkarīgi no tā, vai talka notiek privātajā vai publiskajā sektorā. Tās var būt talkas, kuras notiek uz privātas zemes un kurām nav vajadzīgs saskaņojums ar pašvaldību, un kurās atkritumus, ja tādi ir radušies, aizved paši talcinieki.

Uzkopšanas talkas ir tās, kuras notiek publiskās teritorijās un kurām ir nepieciešams pašvaldības saskaņojums, lai saņemtu bezmaksas maisus atkritumiem. Savākto atkritumu izvešanu nodrošinās pašvaldība.

Līdz ar labiekārtošanas vai uzkopšanas talkas vietas atzīmēšanu kartē talkas rīkotājs saņems pieeju savam talkas profilam, kas ļaus dalīties ar informāciju par konkrēto talkas vietu sociālajos tīklos. Tādējādi būs zināmas talku vietas, kā arī talcinieku skaits katrā vietā.

Maisus atkritumu savākšanai varēs saņemt tie, kuri savu uzkopšanas talku būs reģistrējuši vietnē www.talkas.lv. Maisus varēs saņemt Jūrmalas pilsētas domes (Majoros, Jomas ielā 1/5) iekšpagalmā piektdien, 15. maijā, no plkst. 9.00 līdz 16.00.

Plašākai informācijai par piedalīšanos uzkopšanas talkā 16. maijā un atkritumu maisu saņemšanu aicinām sazināties ar pašvaldības Pilsētsaimniecības un labiekārtošanas nodaļu. Kontaktinformācija: tālrunis 26300683 (Einārs Bučs), e-pasta adrese einars.bucs@jurmala.lv; tālrunis 20208910 (Ieva Mūrniece-Menska), e-pasta adrese ieva.murniece@jurmala.lv.