Brīvdienās Jūrmalā – krāsu skrējiens, uguns rituāls Brīvdabas muzejā un klusā diskotēka

Vasarā brīvdienas ir ideāli piemērots laiks, lai pavadītu dienu pie jūras, apskatītu eksotiskos tauriņus tauriņu mājā, ar plostu dotos īpašos saullēkta un saulrieta reisos, izdejotos klusajā diskotēkā vai izstaigātu Jūrmalas vēsturiskās apkaimes. 

Jūrmalas Brīvdabas muzejā (Tīklu ielā 1A) 15. augustā plkst. 16.00 notiks uguns rituāls, kurā tiks daudzināts ražas laika sākums. Pasākumā skanēs Jumja dziesmas, būs stāstījums par šī laika īpašajām iezīmēm, tradīcijām un to nozīmi, kā arī par pagātnes saistību ar mūsdienām.

Brīvdabas muzejā apskatāma arī jaunā pastāvīgā ekspozīcija, kas iepazīstina ar laivu būves attīstību un laivu būves veidiem Rīgas jūras līča piekrastē. Centrālais eksponāts izstādes telpā ir Kurzemes koka zvejas laiva dabiskā lielumā, ekspozīcijā apskatāmi senlaicīgi amatnieku darba galdi un instrumenti, zīmējumi un fotogrāfijas. Ieeja bez maksas.

Jūrmalas tauriņu māja Dzintaros

Jūrmalas tauriņu mājā var apskatīt krāšņus tropu tauriņus, dažādus augus, kā arī putnus un bruņurupučus. Viens no krāšņākajiem un pamanāmākajiem tauriņiem Jūrmalas tauriņu mājā ir zilais morfīds, kas atceļojis no tālās Kostarikas, kā arī maskēšanās meistars pūčtauriņš, kurš savu nosaukumu ir ieguvis spārnu dēļ, jo, atverot spārnus, no priekšpuses tie izskatās pēc pūces sejas. Tauriņu māja atrodas Dzintaros, Turaidas ielā 10/12, tā strādā katru dienu no plkst. 11.00 līdz 19.00.

Saullēkta un saulrieta reisi un nakšņošana divu metru augstumā “čiekurā”

Priedainē, brīvdienu mājas “Niedras” teritorijā, divu metru augstumā pie priedēm ir piestiprinātas “mājas” – “čiekuri”, kur atpūsties, vērot dabu un nakšņot brīvā dabā, izbaudot neparastas sajūtas. Plašie “čiekuru” logi ļauj izbaudīt burvīgus skatus. Atpūtniekiem ir iespēja doties arī īpašos saulrieta un saullēkta reisos pa Lielupi – trīs stundu braucienā ar plostu apskatot upes krastus, Lielupes grīvas pļavas, Balto kāpu un Lielupes ieteku jūrā. Plašāka informācija Facebook lapā: https://www.facebook.com/FollowTheSunJurmala/

Klusās diskotēkas Majoros

Katru augusta piektdienu no plkst. 20.00 līdz 24.00 uz tirdzniecības centra “Korso” (Jomas iela 37) jumta terases, kas ir Jūrmalā lielākās atvērtā terase, notiks klusās diskotēkas. Klusajā diskotēkā mūzika tiek pārraidīta speciālās bezvadu austiņās, kuras izsniedz katram apmeklētājam. Austiņās var izvēlieties sev tīkamāko mūziku, ko piedāvā divi dīdžeji.  Ieejas maksa pieaugušajiem 8 eiro, bērniem līdz 12 gadu vecuma 6 eiro. Plašāka informācija: http://korso.lv/

Krāsu skrējiens Kauguros

16. augustā Kauguros jau piekto gadu norisināsies starptautiskais Jūrmalas Krāsu skrējiens, kurā dalībniekiem piecu kilometru garajā distancē būs iespēja piedzīvot krāsu festivāla atmosfēru. Krāsu skrējiena distancē var piedalīties ikviens interesents bez vecuma ierobežojuma, ļaujoties krāsu priekam un izbaudot īstu festivāla atmosfēru. Pasākuma laikā norisināsies arī “Zumba Fitness” meistarklases, kuras vadīs treneri no visas Baltijas. Ar Jūrmalas iedzīvotāja karti dalība skrējienā ir bez maksas. 

Jauni pastaigu maršruti pa vēsturiskām Jūrmalas vietām

Dodoties jaunajos pastaigu maršrutos pa vēsturiskajām Jūrmalas apkaimēm – Lielupi, Buļļuciemu un Vecbulduriem, var apskatīt dažādus arhitektūras paraugus, atklāt interesantus kūrorta vēstures faktus un vienlaikus baudīt dabas un pludmales ainavas. Maršruti ir septiņus līdz desmit kilometrus gari un izstaigājami līdz trīs stundu laikā. Maršrutu apraksti ir pieejami mājaslapā www.visitjurmala.lv, kur pieejama arī Google karte ar maršrutiem un aprakstu.

Vasaras koncerti Horna dārzā

Horna dārzā (Jomas ielā 35) turpinās vasarīgie brīvdabas koncerti. Šajā piektdienā, 14. augustā, programmā “Pagalmu romances” skanēs populāras latviešu un krievu autoru melodijas Karīnas Tatarinovas (balss) un Roberta Dintera (ģitāra) izpildījumā. Nākamajā piektdienā – 21. augustā – koncertā “Džeza dziedošās stīgas” muzicēs Kārlis Mangulsons (balss, ģitāra), Jānis Rubiks (kontrabass) un Svens Vilsons (ģitāra). Koncertu sākums plkst. 18.00, ieeja bez maksas.

Jauna izstāde Jūrmalas pilsētas muzejā

Jūrmalas pilsētas muzejs (Tirgoņu ielā 29) aicina apmeklēt jaunā izstāžu cikla izstādes, kurās apskatāmi trīs mākslinieku dažādās tehnikās veidoti darbi: Agneses Gedules stikla objekti izstādē “Stikla domnīcas”, Imanta Ozoliņa grafikas darbi izstādē “Limonāde” un Lauras Veļas glezniecība izstādē “Atslēgkadri”. Izstādes apskatāmas no 12. augusta līdz 13. septembrim, ieeja bez maksas.