Kultūra un izklaide
Izveidota dziesmu izlase “Jūrmala – no saullēkta līdz saulrietam”

Jūrmala sadarbībā ar dīdžeju Tomu Grēviņu ir izveidojusi mūzikas izlasi ar noskaņām bagātām 100 dziesmām “Jūrmala – no saullēkta līdz saulrietam”.

Sešas stundas un 29 minūtes garā dziesmu izlase ir pieejama mūzikas straumēšanas vietnē Spotify. Dziesmas rindotas rūpīgi izvēlētā secībā no mierīgākām mūzikas skaņām uz aktīvākiem ritmiem.

Nīna Simouna, Nora Džonsa, Eltons Džons, Gunārs Rozenbergs, Raimonds Pauls, Arctic Monkeys, Kings of Leon, The Cardigans, Nouvelle Vague, Morcheeba un virkne citu izcilu mākslinieku radītā mūzika kopā veido unikālu Jūrmalas skaņu celiņu.

“Veidojot Jūrmalai veltīto dziesmu izlasi, iztēlojos atpūtnieku un mūziku, kas viņu pavada no saullēkta līdz pat naktij. Dažkārt viņa muzikālā izvēle ir apzināta, bet visbiežāk tās ir skaņas, kuras viņš tver, garāmejot veikaliem, pludmales bāriem, kafejnīcām,” saka dziesmu izlases veidotājs Toms Grēviņš.

Izveidotā saullēkta un saulrieta dziesmu izlase var kalpot kā noskaņas mūzika, ko atskaņot Jūrmalas restorānos, kafejnīcās, veikalos.