Uzņēmējdarbība
Divi Jūrmalas uzņēmumi saņem grantu programmā “(ie)dvesma”

SEB bankas, Jūrmalas pilsētas, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas, Ropažu un Stopiņu novadu kopīgi rīkotajā programmā “(ie)dvesma” jauno uzņēmēju atbalstam grantus ieguvuši divi Jūrmalas uzņēmumi – SIA “Skill Box” un SIA “DoctoWell”.

Jūrmalas pilsēta grantu 10 000 EUR apmērā piešķīra uzņēmumam SIA “Skill Box”, kas plāno izveidot ērti pārvietojamu laukumu individuāliem hokeja treniņiem un spēlētāju prasmju uzlabošanai. Savukārt SEB bankas grants 10 000 EUR apmērā piešķirts uzņēmumam SIA “DoctoWell” jaunas programmatūras izstrādei, kas nodrošinās ērti lietojamu digitālo vidi veselības aprūpes pakalpojumu sniegšanai.

 

Šogad grantu programmā “(ie)dvesma” tika saņemts rekordliels pieteikumu skaits jaunu biznesa ideju attīstīšanai Pierīgā – 77, no tām 14 pieteikumi saņemti no Jūrmalas. Kopumā programmā atbalstītas deviņas perspektīvākās biznesa idejas.

 

Visvairāk uzņēmēju ieceres un darbības jomas saistītas ar tekstilizstrādājumu un pārtikas produktu ražošanu, e-platformu un aplikāciju izstrādi, kā arī tūrisma pakalpojumu un atpūtas vietu attīstīšanu. Vairākas idejas saistītas arī ar medicīnas un skaistumkopšanas pakalpojumiem, bērnu un pieaugušo izglītību un sporta aktivitātēm. Maksimālā naudas summa, uz ko var pretendēt viens granta saņēmējs, ir 10 000 eiro. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei.

 

Saņemto pieteikumu atlase notika trīs kārtās, izvērtējot gan to atbilstību programmas kritērijiem, gan biznesa plānu un idejas potenciālu. Iesniegtos projektus vērtēja žūrijas komisija, kuras sastāvā bija uzņēmējdarbības profesionāļi un pašvaldību pārstāvji. No visām iesniegtajām idejām līdz noslēdzošajai kārtai – tiešsaistes prezentācijām žūrijai – tika izvirzītas 24 pārliecinošākās.

 

Grantu programma “(ie)dvesma” tika sākta 2017. gadā. Līdz šim Jūrmalas pilsēta jau piešķīrusi piecus grantus. Finansējumu saņēmuši jūrmalnieks Raimonds Čivkulis komandu spēles “Tautas bulta” attīstīšanai un virzīšanai tirgū, Ilze Baumane SIA “Bauman Woodworking” koka smalklietu ražošanai, Argis Paeglis videi draudzīgas un uz ilgtspējīgas saimniekošanas principiem balstītas viesu mājas izveidei,  SIA “Tautkrekls” ikdienas valkāšanai piemērota tautastērpa ražošanai un Guntara Anspoka projekts “Sajūtu čiekuri”.

 

Plašāka informācija par grantu programmu un atbalstītajiem projektiem pieejama www.seb.lv/iedvesma