Sabiedrība Vide
Par ietvju un jumtu tīrīšanu ziemā

Jūrmalas pilsētas pašvaldība atgādina: namu īpašniekiem un apsaimniekotājiem ir  jānodrošina jumtu notīrīšana no sniega un lāstekām, nepieļaujot avārijas un cilvēku un īpašumu apdraudējumu.

Jūrmalas pilsētas domes 2021. gada 25. februāra saistošie noteikumi Nr. 17 "Jūrmalas valstspilsētas teritorijas kopšanas saistošie noteikumi" nosaka, ka nekustamā īpašumu īpašniekiem un namu apsaimniekotājiem ir pienākums:

  • darba dienās līdz plkst. 8.00 notīrīt sniegu no ietves nekustamajam īpašumam piegulošajā teritorijā līdz brauktuves malai*;
  • notīrīt sniegu un ledu no būvju jumtiem un balkoniem, nepieļaujot lāsteku veidošanos, sniega, ledus krišanu no jumtiem.ja krītošs sniegs vai ledus apdraud gājēju un transportlīdzekļu drošību, bīstamās vietas ir jānorobežo un sniegs vai ledus nekavējoties jānotīra, nepieļaujot tā uzkrāšanos.

Par noteikto prasību neievērošanu privātpersonām var piemērot naudas sodu līdz 500 eiro, bet juridiskajām personām līdz 1500 eiro. 

* Ietvju tīrīšanu šādās maģistrālās ielās nodrošina pašvaldība: Pērkona iela, Rīgas iela, Meža prospekts, Bulduru prospekts, Aizkraukles iela, Rembates iela, Raunas iela, Ikšķiles iela, Dzintaru prospekts, Lienes iela, Jomas iela, Jūras iela, Ērgļu iela, Zigfrīda Meierovica prospekts, Dubultu prospekts, Strēlnieku prospekts, Raiņa iela, Nometņu iela, Tallinas iela, Mellužu prospekts, Asaru prospekts, Talsu šoseja, Kolkas iela, Turaidas iela posmā no izejas pludmalē līdz dzelzceļa līnijai, Skolas iela, Ventspils šoseja, Slokas iela, Piekrastes iela, Mežmalas iela, Tukuma iela, E.Dārziņa iela, Vienības prospekts, Lielais prospekts, Vikingu iela, Lašu iela, Babītes iela, Viestura iela posmā no Ganību ceļa līdz Vienības prospektam, Jaunķemeru ceļš, Tūristu iela.