COVID-19 Sociālais atbalsts un veselība
Pieejams pašvaldības transports senioriem 70+ uz vakcinācijas punktiem Jūrmalā

Jūrmalas pašvaldība tiem senioriem, kuri saviem spēkiem vai ar ģimenes atbalstu nespēj nokļūt norādītajā vakcinācijas punktā, piedāvā bezmaksas transporta pakalpojumu. Lai pieteiktu transportu, aicinām sazināties pašvaldības iestādes “Jūrmalas veselības veicināšanas un sociālo pakalpojumu centrs” Speciālā transporta nodaļas dispečeru pa tālruni 67760399, 28387564.

Veselības ministrija aicina ikvienu Latvijā dzīvojošu senioru vecumā virs 70 gadiem zvanīt pa tālruni 8989, lai pieteiktos vakcīnai pret Covid-19.

Šobrīd kopā vakcinēti jau vairāk nekā 12 600 senioru vecumā virs 70 gadiem. Vakcinācija šajā prioritārajā grupā turpinās arī šonedēļ, bet Veselība ministrija īpaši aicina visus tos, kas vēl nav pieteikušies savai vakcīnai pret Covid-19, pieteikties pa tālruni 8989 vai vietnē manavakcina.lv, lai nodrošinātu iespēju šos iedzīvotājus tuvāko nedēļu laikā pēc jaunu vakcīnu devu piegādes Latvijā operatīvi vakcinē pret Covid-19. Vakcinācija veido imunitāti pret Covid-19 slimību un pasargā no smagas slimības gaitas. Papildu šiem iedzīvotājiem vakcīnas saņēmuši vairāk nekā 5 250 ilgstošas sociālās aprūpes centru klienti un 2 253 darbinieki.

Vakcinācijas iestādes turpina to senioru virs 70 gadiem vakcinācijai, kas saņēmuši uzaicinājumu vakcinēties, kā arī bijuši iekļauti ģimenes ārstu līdz šim pašu izveidotajos sarakstos.

Vakcinācija norit pēc prioritāro grupu principa – šobrīd vakcīnu pret Covid-19 var saņemt seniori vecumā virs 70 gadiem, kas ir pieteikušies vietnē manavakcina.lv, pa tālruni 8989 vai pie sava ģimenes ārsta.

Biežāk uzdotie jautājumi un atbildes par senioru vakcināciju lasāmi Veselības ministrijas tīmekļa vietnē: https://www.vm.gov.lv/lv/jaunums/senioru-vakcinacija-pret-covid-19-aktualakie-jautajumi-un-atbildes