Vide
Jūrmalā stāda Holandes liepas

Šodien, 22. aprīlī, papildinot pilsētas apstādījumus, Tallinas ielā Kauguros stāda liepas. Kopumā tiks iestādīti 27 Holandes liepu dižstādi, kas audzēti desmit, divpadsmit gadu.

Liepu dižstādi izaudzēti kokaudzētavā “Bulduri”, tie ir sasnieguši vidēji četru metru garumu, jauno kociņu stumbra apkārtmērs ir ap 16 centimetru.

“Holandes liepas ir dekoratīvi, samērā ātraudzīgi koki, kas labi jūtas pilsētas apstākļos un ir piemēroti rindu stādījumiem,” skaidro Jūrmalas pašvaldības Mežsaimniecības nodaļas vadītājs Atis Sapronovs. “Arī citviet ielu apstādījumos Jūrmalā vairāku gadu gaitā izvēlētas Holandes liepas. Tallinas ielā iestādītās liepas augs kā pilnvērtīgi ielu apstādījumu koki, neveicot to zarojuma samazināšanu jeb vainagošanu nākotnē.”

Pašvaldība aicina iedzīvotājus saudzēt gan dārzkopju ierīkotos stādījumus, gan dabā augošos kokus. Tiem pilsētvidē ir vitāli svarīga nozīme – koki absorbē transportlīdzekļu radīto piesārņojumu un attīra gaisu, savukārt lapas aiztur putekļus un kuplā lapotne spēj samazināt arī satiksmes radīto troksni.