Sabiedrība Vide
Jūrmalnieki piedalās Lielajā talkā

Sestdien, 24. aprīlī, Latvijā norisinājās Lielā talka, kurā iesaistījās arī jūrmalnieki, sakopjot un labiekārtojot savas dzīvesvietas apkārtni un pilsētas teritoriju. Pilsētā bija pieteiktas vairāk nekā 30 uzkopšanas talkas publiskās teritorijās.

Lielākoties iedzīvotāji sakopa savas apkaimes teritoriju, tuvumā esošos mežus, ceļmalas un upes krastu. Talkas notika arī pie daudzdzīvokļu mājām un iestādēm. Lielākie atradumi bija stikla un plastmasas pudeles, metāla priekšmeti, riepas, pārtikas iesaiņojumi, matrači u.c.

Pagājušajā nedēļā Jūrmalas pilsētas pašvaldības policijas Glābšanas dienests Priedainē veica Lielupes gultnes sakopšanas darbus. Apsekojot potenciāli jaunās peldvietas gultni, tika izvākti dažādi priekšmeti un atkritumi, lai peldvieta būtu droša ikvienam.

Šogad Lielās talkas vadmotīvs bija  “Par zaļu Latviju – katrs atsevišķi, bet visi kopā!”, iedzīvotāji tika aicināti  talkot individuāli – “solo” talkas, divatā – “duo” talkas vai vienas mājsaimniecības ietvaros – “ģimenes talkas”, ievērojot epidemioloģiskās drošības prasības.