Pašvaldība Būvdarbi

Jūrmalas pilsētas dome izsludinājusi arhitektūras metu konkursu Dzintaru koncertzāles teritorijas un vasaras zāles atjaunošanai. Konkursā tiek sagaidīta vienota apbūves iecere koncertzāles lielās zāles pārbūvei, paplašināšanai un apkārtējās teritorijas labiekārtošanai.

Konkursantu uzdevums ir piedāvāt risinājumus lielās zāles ietilpības palielināšanai, vīziju koncertzāles priekšlaukumam un ieejai, SIA “Dzintaru koncertzāle” administrācijas ēkai, kā arī veikt kompleksu teritorijas analīzi un pielāgošanu publikas un mūziķu ērtībām. Pārbūvējot koncertzāli, nozīmīgi ir rast risinājumus arī koncertzāles izmantošanas laika paildzināšanai pirms un pēc vasaras sezonas.

Piedāvājumu iesniegšanas termiņš metu konkursam ir 2019. gada 5. jūlijs. 2019.  gada 25 aprīlī  plkst. 13.00 visi interesenti tiek aicināti uz objekta apskati un tikšanos ar pašvaldības un Dzintaru koncertzāles pārstāvjiem.

Konkursa godalgu fonds ir 25 000 eiro. Bez godalgām paredzēti arī maksājumi dalībniekiem, kas netiks godalgoti un kuru iesniegtais piedāvājums un kvalifikācijas dokumenti atbildīs visām nolikuma prasībām, - šādā gadījumā dalībniekam tiks izmaksāta proporcionāla daļa no maksājumu fonda, bet ne vairāk kā 4000 eiro katram dalībniekam.

Dzintaru koncertzāle gadu desmitiem kalpo kā galvenā mūzikas un kultūras norises vieta kūrortpilsētā Jūrmalā. Koncertzāle ir Jūrmalas kultūras dzīves centrs un vizītkarte, nacionāla mēroga kultūrvēsturiska vērtība un arī tūrisma galamērķis.

Dzintaru koncertzāles kompleksa galvenās daļas ir Mazā jeb slēgtā zāle, kas būvēta 1936. gadā, un Lielā zāle, kas uzbūvēta 1963. gadā, piedzīvojot vairākas pārbūves. Arhitektonisko un māksliniecisko vērtību dēļ koncertzāles teritorija un būves ir nozīmīgs kultūras un vēstures objekts Jūrmalas pilsētā.

Slēgtās koncertzāles restaurācijā Jūrmalas pilsētas pašvaldība no sava budžeta ieguldījusi vairāk nekā 12 miljonus eiro, un tas bijis vērienīgākais pašvaldības projekts pilsētas vēsturē. Restaurētā Mazā zāle durvis apmeklētājiem vēra 2015. gada maijā un kopš tā laika pilnvērtīgi uzņem klausītājus arī ziemā. Pēc arhitektu Viktora Mellenberga un Aleksandra Birzenieka projekta būvētā zāle ir vissenākā koncertzāle Latvijā un vienīgā koncertzāle Latvijā, kas iekļauta kultūras kanonā. Pilna Dzintaru koncertzāles atjaunošana Jūrmalas pilsētai ir prioritārs investīciju objekts.

Konkursa nolikums pieejams tīmekļa vietnē https://www.eis.gov.lv/EKEIS/Supplier/Procurement/19247.