Sabiedrība Vide
Sešvietīgas šūpoles Mellužu pludmalē

Attēlā: Rožu ielas izejā uz jūru ģimenēm ar bērniem pieejamas jaunas sešvietīgas šūpoles.

Rūpējoties par mazākajiem jūrmalniekiem, pilsēta turpina uzstādīt jaunus un papildināt, atjaunot jau esošos rotaļu laukumus. Kopumā šovasar pilsētā būs izveidoti pieci jauni rotaļu laukumi, atjaunoti un papildināti ar dažādām rotaļu iekārtām – četri.

Mellužu pludmalē – sešvietīgas šūpoles

Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas organizētajā konkursā “Ģimenei draudzīgākā pašvaldība” Jūrmalas pilsētas pašvaldība tika atzinīgi novērtēta par ieguldījumu ģimenēm veselīgas un radošas pilsētas attīstībā, saņemot 4000 eiro līdzfinansējumu. Uzklausot iedzīvotāju ierosinājumus, pašvaldība iegūto līdzfinansējumu izmantoja, lai līdzfinansētu sešvietīgu šūpoļu uzstādīšanu pludmalē pie Rožu ielas izejas uz jūru.

Jauni rotaļu laukumi iekškvartālos

Jūlija sākumā jauna rotaļu laukuma izveide pabeigta Kauguros pie daudzdzīvokļu namiem Raiņa ielā 81 un 83. Jaunajā rotaļu laukumā uzstādīti trīs rotaļu kompleksi bērniem līdz 12 gadu vecumam, rotējoša platforma (aplis), lielās sviru šūpoles un divvietīgas šūpoles, kuru viens sēdeklītis aprīkots ar drošības barjeru. Kopējā laukuma platība ir 330 kvadrātmetri. Tāpat visa laukuma platībā ierīkots lietais gumijas segums, uzstādīti jauni soliņi un atkritumu urnas.

Jūlija beigās vidus ģimenēm ar bērniem būs pieejams arī jauns rotaļu laukums Tallinas ielas 42 un 44 iekšpagalmā. Tāpat jūlijā ir uzsākta jaunu rotaļu laukumu paplašināšana pirmsskolas izglītības iestādēm “Taurenītis” un “Ābelīte”.

Raiņa iela
Zemgales iela

Mazajiem jūrmalniekiem Kauguros iekšpagalmā pie daudzdzīvokļu namiem Raiņa ielā 81 un 83 pieejams jauns rotaļu laukums.

Jūrmalas Bērnu un jauniešu interešu centra teritorijā Zemgales ielā 4 izveidoti divi jauni rotaļu laukumi, kas pieejami gan centra apmeklētājiem, gan viesiem.