Sabiedrība

Šā gada “Baltijas zīmolu topā” Jūrmalas pilsēta saņēmusi apbalvojumu kā mīlētākā pilsēta Lietuvā, apsteidzot Rīgu, Tallinu un Klaipēdu. Baltijas mērogā Jūrmala ir trešā mīlētākā pilsēta, bet Latvijā – astotā mīlētākā pilsēta Baltijas pilsētu vidū. 

“Jūrmalas pilsētai Lietuvas un Igaunijas viesi ir prioritārā mērķauditorija, šajās valstīs regulāri tiek veiktas kūrortpilsētas mārketinga kampaņas, lai popularizētu Jūrmalas tūrisma piedāvājumus. Šāds apbalvojums ir novērtējums mūsu ilglaicīgajam darbam un Jūrmalas kā kūrortpilsētas pievilcībai lietuviešu acīs,” saka Jūrmalas pilsētas domes Mārketinga nodaļas vadītāja Liene Pīpkalēja.

Jūrmalas pilsētas domes Tūrisma informācijas centrā norāda, ka Lietuvas tūristi un Igaunijas tūristi jau izsenis ir iecienījuši atpūtu Jūrmalā, un ik gadu tūristi no katras valsts veido 10-15% no tūristu kopskaita Jūrmalā. “Igauņi un lietuvieši labprāt izvēlas Jūrmalu visos gadalaikos, ne tikai vasarā. Pavasarī un rudenī šo kaimiņvalstu viesi bieži rīko konferences un seminārus, savukārt ģimenes izmanto viesnīcu īpašos piedāvājumus brīvdienu atpūtai. Katru gadu Igaunijas un Lietuvas tūristu skaits pieaug,” saka Tūrisma informācijas centra vadītāja Aleksandra Stramkale.

Zīmolu tops veidots, balstoties uz plašāko iedzīvotāju dzīvesstila un zīmolu pētījumu Baltijā. Ar Baltijas zīmolu topu var iepazīties mājaslapā https://balticbrands.eu/.