Sabiedrība
“Ģimenei draudzīgākā pašvaldība”. Aicinām balsot par Jūrmalu!

Jūrmalas pilsētas pašvaldība piedalās Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas organizētajā konkursā “Ģimenei draudzīga pašvaldība”. Šajā konkursā svarīgs ir iedzīvotāju viedoklis, jo tas var palīdzēt pilsētai uzvarēt. 

Līdz 4. novembrim ikviens iedzīvotājs var nobalsot un izteikt viedokli par, viņaprāt, ģimenei draudzīgāko pašvaldību Latvijā. Balsošana notiek tīmekļvietnē www.vietagimenei.lv. Lai sniegtu vērtējumu, ir nepieciešams reģistrēties ar savu Facebook profilu vai e-pasta adresi. Aicinām balsot par Jūrmalu!

Šogad konkurss norit trīs kārtās. Pašvaldību sniegto atbalstu ģimenēm vērtēs gan konkursa komisija, balstoties uz pašvaldību iesniegto informāciju, gan ikviens Latvijas iedzīvotājs, kuru viedoklis tiks ņemts vērā, izvēloties konkursa uzvarētājus. Vērtēšana tiek veikta piecās pašvaldību grupās – Kurzemes plānošanas reģiona grupa, Latgales plānošanas reģiona grupa, Rīgas plānošanas reģiona grupa, Vidzemes plānošanas reģiona grupa un Zemgales plānošanas reģiona grupa. 

Kopējais konkursa balvu fonds pašvaldībām ir 115 000 eiro. Konkursa rezultāti tiks paziņoti decembrī. Piešķirtā naudas balva pašvaldībām būs jāizmanto ģimenēm ar bērniem atbalsta pasākumu un pakalpojumu nodrošināšanai vai ģimenēm ar bērniem piemērotas vides veidošanai 2020. gadā.

Jūrmalas pilsētā ģimenēm ar bērniem ir nodrošināts plašs atbalsts, sākot no bērna dzimšanas:

veselību veicinošu pasākumu komplekss topošajām māmiņām; naudas balvas skolēniem par izciliem sasniegumiem mācību priekšmetos un olimpiādēs; bezmaksas sabiedriskais transports; bezmaksas ēdināšana, sākot no bērnudārza līdz 12. klasei visiem izglītojamajiem Jūrmalas pilsētas pašvaldības izglītības iestādēs; pabalsts jaundzimušo aprūpei; pabalsts, bērnam uzsākot mācības 1. klasē, un citi;attīstīta infrastruktūra – atpūtas un rotaļu laukumi ģimenēm ar bērniem, piemēroti gan aktīvai atpūtai, sportošanai, gan rotaļām un pastaigām. Pilsētas parkos, pludmalē pie jūras un Lielupes, kā arī daudzdzīvokļu namu iekšpagalmos ir pieejami atpūtas laukumi ar rotaļu un sporta ierīcēm;tiek rīkoti pasākumi bērniem un ģimenēm: Nakts ekspedīcija, izklaidējoši un izglītojoši pasākumi un aktivitātes katru svētdienu vasarā Mellužu estrādē, interaktīvas un izglītojošas izstādes un nodarbības muzejos un bibliotēkās, radošas darbnīcas un aktivitātes bērniem visos pilsētas svētkos. Sporta pasākumos tiek nodrošinātas īpašas distances bērniem. Daudzveidīgs kultūras pasākumu piedāvājums: Jūrmalas teātrī tiek iestudētas izrādes bērniem, Dzintaru koncertzālē notiek mūzikas lektoriji bērniem un skolēniem.

Konkursa nolikums pieejams ŠEIT.

Turpinot Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas un Valsts reģionālās attīstības aģentūras iniciatīvu “Ģimenei draudzīga pašvaldība”, jau trešo gadu Latvijā tiek organizēts konkurss, kura mērķis ir izcelt labākos piemērus un risinājumus, kā pašvaldības rūpējas par ģimenēm. Tas iet kopsolī arī ar vienu no administratīvi teritoriālās reformas mērķiem – apzināt ekonomiski attīstīties spējīgas administratīvās teritorijas, kurās var nodrošināt kvalitatīvus pašvaldību pakalpojumus par samērīgām izmaksām, tādējādi virzoties uz augstāka mērķa sasniegšanu – nodrošināt valsts un iedzīvotāju labklājību.