Pašvaldība Uzņēmējdarbība
ERAF logo

No 12. līdz 13. februārim Jūrmalas pilsētas dome pirmo reizi piedalīsies starptautiskā specializētajā darījumu tūrisma darbseminārā un kontaktbiržā Lietuvā “CONVENE 2020”.

Katru gadu pasākumā piedalās vairāki Jūrmalas uzņēmumi, kuriem šogad pievienojas arī Jūrmalas pilsēta ar kopīgo galamērķa darījumu tūrisma piedāvājumu. Kontaktbiržas dalībniekiem tiks prezentēti Jūrmalas pasākumu rīkošanas un komandas saliedēšanas piedāvājumi, kā arī būs iespēja saņemt tūrisma bukletus par konferenču, semināru, pasākumu rīkošanu, atpūtas un  veselības uzlabošanas iespējām un lielākajiem pasākumiem 2020.gadā Jūrmalā.

Darījumu tūrisms, saskaņā ar Jūrmalas pilsētas attīstības stratēģijā 2010.–2030. gadam noteiktajiem stratēģiskajiem mērķiem, ir viena no pilsētas tūrisma attīstības prioritātēm. Darījuma tūrists, kurš ierodas Latvijā, vidēji iztērē trīs reizes vairāk nekā atpūtas tūrists, kā arī darījumu tūrisma pasākumi biežāk notiek nesezonā, nevis vasaras mēnešos, tāpēc tiek pagarināta tūrisma sezona. Kā darījumu tūrisma galamērķi Jūrmalu visbiežāk izvēlas Lietuvas un Igaunijas pārstāvji, taču palielinās arī pieprasījumu skaits no Somijas, Zviedrijas, Vācijas un Polijas.

“Convene” ir Baltijas lielākā specializētā darījumu tūrisma izstāde, kurā piedalās vairāk nekā 200 nozares pārstāvji no Eiropas un visas pasaules. Pasākuma dalībnieki ir kongresu biroji, viesnīcas, konferenču norises vietas, pilsētas un tūrisma informācijas centri, kā arī tūrisma operatori, aģentūras un pasākumu organizatori.

Jūrmalas pilsētas dome piedalās starptautiskajā tūrisma pasākumā „CONVENE 2020” projekta “Latvijas starptautiskās konkurētspējas veicināšana” ietvaros,  saskaņā ar 2017.gada 28.jūnijā Jūrmalas pilsētas domes un v/a „Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra” noslēgto līgumu Nr. SKV-L-2017/335.