Pašvaldība Sabiedrība
Jūrmalnieki arī šogad saņems nodokļa atvieglojumus

Februāra otrajā pusē jūrmalnieki savās pastkastītēs vai arī e-pastā saņems maksāšanas paziņojumu par nekustamā īpašuma nodokli (NĪN) 2020. gadam.

Pašvaldība arī 2020. gadā ir saglabājusi iepriekš īstenoto atbalstu nekustamā īpašuma nodokļa maksātājiem. Kopš 2012. gada NĪN atvieglojumus 25–90% apmērā Jūrmalas pilsētā saņem vairākas nodokļu maksātāju grupas. Atvieglojumu par zemes īpašumu 90% apmērā saņem daudzbērnu ģimenes, politiski represētie, ģimenes, kurās ir I vai II grupas invalīdi, maznodrošinātie un citas iedzīvotāju grupas.

Nodokļu atlaide tiek piemērota Jūrmalas pilsētā deklarētajiem nodokļa maksātājiem, kuri ir Eiropas Savienības dalībvalstu, Eiropas Ekonomiskās zonas valstu, Šveices Konfederācijas pilsoņi vai Latvijas nepilsoņi. Atvieglojumu par zemi var saņemt nekustamā īpašuma nodokļa maksātāji, kuri deklarējuši dzīvesvietu Jūrmalā līdz 2019. gada 31. decembrim.

Nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu saņemšanas kārtību nosaka Jūrmalas pilsētas domes 2012. gada 11. oktobra saistošie noteikumi Nr. 37 “Par nekustamā īpašuma nodokļa atvieglojumu piešķiršanas kārtību”.

Būtiski ir arī tas, ka Jūrmalas nodokļa maksātāji, kuri neizmanto internetbanku, 2020. gadā varēs to samaksāt arī lielveikala “Maxima” kasēs, ja uz saņemtā maksāšanas paziņojuma būs izvietots svītrkods un informācija par to, ka maksājumu, kas nepārsniedz 1000 eiro, var veikt lielveikala “Maxima” kasē. Katra rēķina samaksas cena – 0,50 eiro.