Sabiedrība
Plāno vēl vairāk samazināt siltumenerģijas tarifu

No nākamā gada siltumenerģijas tarifu plānots samazināt par 6,45%. Pirms dažiem gadiem uzsāktie attīstības projekti pilsētas centralizētās siltumapgādes uzņēmumam SIA “Jūrmalas siltums” ir devuši iespēju šogad pārskatīt siltumenerģijas tarifu un to samazināt.

Jūlijā uzņēmums Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijā iesniegs jaunu tarifa projektu, kas varētu stāties spēkā 2021. gada 1. janvārī. Izvērtējot vairākus SIA “Jūrmalas siltums” katlumāju darbības rādītājus, 2018.  gadā tika pieņemts lēmums veikt katlumāju rekonstrukciju un energoefektivitātes paaugstināšanas projektus. Ir pabeigta katlumājas rekonstrukcija Kauguros, Lībiešu ielā, un šķeldas katlumājas būvniecība Dubultos; šogad plānots pabeigt rekonstruēt katlumāju Bulduros. Jaunu tehnoloģiju ieviešana ir ļāvusi uzņēmumam samazināt dabasgāzes patēriņu siltumenerģijas ražošanai, kā arī palielināt atjaunojamā energoresursa – šķeldas – īpatsvaru kurināmā bilancē.

SIA “Jūrmalas siltums” valdes priekšsēdētājs Valdis Vītoliņš norāda, ka katlumāju rekonstrukcijas un jaunas, ar šķeldu kurināmas katlumājas būvniecības projektu realizācija ir ne tikai uzņēmuma ieguldījums valsts energoefektivitātes un noteikto atjaunojamo energoresursu mērķu sasniegšanā, bet arī būtisks ieguvums uzņēmuma klientiem, jo par siltumenerģiju būs jāmaksā mazāk. Saskaņā ar sagatavoto tarifa projektu siltumenerģijas tarifu plānots samazināt par 6,45%.