Būvdarbi
Pilsētā notiek ūdenssaimniecības tīklu izbūve

Realizējot SIA “Jūrmalas ūdens” projektu “Jūrmalas ūdenssaimniecības attīstība, IV kārta”, vairākos pilsētas rajonos noris aktīvi būvdarbi, kuru rezultātā iedzīvotājiem tiks nodrošināti centralizētie ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas novadīšanas pakalpojumi. 

Īslaicīgas neērtības, ieguvums – ilgtermiņā

Daudzās pilsētas ielās ir sākta ielu seguma demontāža un rakšanas darbi. Kaut arī būvdarbi katrā konkrētajā ielā rada zināmas neērtības pilsētas iedzīvotājiem un viesiem, tie ir īslaicīgi, bet ieguvums pēc tīklu izbūves būs ilgtermiņā. Lūdzam iedzīvotājus būt iecietīgiem un ievērot izvietotās satiksmes organizācijas zīmes! Atbilstoši noslēgto līgumu noteikumiem būvniekam ir jānodrošina piekļuve īpašumam un pēc darbu pabeigšanas ielas segums jāsakārto ne sliktākā stāvoklī, kāds tas bija pirms darbu uzsākšanas.

 

Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansētajā projektā “Jūrmalas ūdenssaimniecības attīstība, IV kārta” šobrīd tiek īstenoti pieci apjomīgi būvdarbu līgumi. Posmā Dubulti–Pumpuri būvdarbi pašlaik norisinās Rudzu ielā, Slokas ielas posmā no Rautenberga ielas līdz Ražas ielai, Slokas ielā no Lielupes ielas līdz Salas ielai, Poruka prospektā, K.  Valdemāra ielā, Abavas ielā, Lubānas ielā, Rudzu ielā no Slokas ielas līdz Ciļņu ielai, Salas ielā, Lūšu ielā, Ezeru ielā, Svitenes ielā, Alauksta ielā, Usmas ielā, Pērses ielā, Sedas ielā, Mūsas ielā.

 

Posmā Buļļuciems–Bulduri darbi šobrīd norisinās Viestura ielā, Dārzkopības ielā un Ķemeru ielā. Dzintaros un Majoros būvdarbi tiek veikti Miera ielā, Viktorijas ielā, Sudraba ielā, Šarlotes ielā, Edinburgas prospektā, Zvejas ielā un Jaunedinburgas ielā.

 

Valteros un Krastciemā darbi tiek veikti Aveņu ielā no Olgas ielas līdz Rubeņu ielai, Rubeņu ielā no Valteru prospekta, Gulbju ielā no Valteru prospekta līdz Rubeņu ielai, Grīvas ielā no Ķīšu ielas, Rītupes ielā, Salas ielā un Slokas ielā. Asaros ūdenssaimniecības tīkla izbūve norisinās Medņu ielā, Dāvja ielā un Daugavas ielā.

 

Turpinās būvdarbu iepirkumi

Patlaban ir noslēgta aptuveni puse no plānotajiem būvdarbu līgumiem, atlikušajiem pieciem plānotajiem līgumiem norisinās iepirkuma procedūra būvdarbu veikšanai.

 

SIA  “Jūrmalas ūdens” saņem daudz tālruņa zvanu ar jautājumiem par to, kad darbi tiks veikti konkrētās ielās. Aicinām iepazīties ar informāciju par ūdensapgādes un sadzīves kanalizācijas tīklu sadalījumu tīmekļa vietnē www.jurmalasudens.lv, sadaļā “Investīciju projekts”.

 

Tīklu izbūve – līdz nekustamā īpašuma robežai

SIA “Jūrmalas ūdens” izbūvēs ūdenssaimniecības tīklu un pievadu līdz nekustamā īpašuma robežai. Aicinām izmantot iespēju un pieslēgt nekustamo īpašumu centralizētajiem ūdenssaimniecības pakalpojumiem! Lai to izdarītu, jāpieprasa tehniskie noteikumi SIA “Jūrmalas ūdens” Tehniskajā daļā (tālruņa numurs 67811363, e-pasta adrese tehniskadala@jurmalasudens.lv). Tehniskie noteikumi kopā ar pagalma tīklu izbūves shēmu tiek izsniegti bez maksas.

 

Notekūdeņu attīrīšana ir īpašnieka atbildība

Atgādinām: ja nekustamajā īpašumā tiek radīti sadzīves notekūdeņi, to atbilstoša attīrīšana ir īpašnieka atbildība. Saskaņā ar Jūrmalas pilsētas domes 2018. gada 24. maija saistošajiem noteikumiem Nr.  20 “Par decentralizēto kanalizācijas pakalpojumu sniegšanas un uzskaites kārtību Jūrmalas pilsētas pašvaldībā” īpašniekam jāiesniedz pirmreizējais decentralizētās kanalizācijas sistēmas (izsmeļamās bedres, krājtvertnes, septiķi) apliecinājums. Ja decentralizētā kanalizācijas sistēma vēl nav reģistrēta, tas jāveic nekavējoties. Neskaidrību gadījumā aicinām sazināties ar SIA  “Jūrmalas ūdens” (tālruņa numurs 67811381, e-pasta adrese gints. daksa@jurmalasudens.lv).