Pašvaldība
Jūrmala uzņem Japānas vēstniecības pārstāvjus

Attēlā: Domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe Japānas vēstniecības pārstāvjiem tikšanās laikā dāvināja Jūrmalas pilsētas suvenīru – porcelāna krūzītes ar grafisku Dzintaru koncertzāles attēlu.

17. septembrī Jūrmalu apmeklēja Japānas vēstniecības Latvijā padomnieks Tošijuki Suzuki, kultūras jautājumu speciālists Hidetoši Saito un Japānas vēstniecības Latvijā Studiju informācijas nodaļas pārstāve Zaiga Stankeviča-Mača.

Tikšanās pašvaldībā

Vēstniecības delegācija Jūrmalas pilsētas domē tikās ar Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietnieci Ritu Sproģi, lai pārrunātu sadarbību kultūras un izglītības jomā.

Pēc uzņemšanas pilsētas domē viesi apmeklēja Dubultu kultūras kvartālu, kur tikās ar Jūrmalas Centrālās bibliotēkas, Jūrmalas Mūzikas vidusskolas un Jūrmalas Mākslas skolas vadību un pedagogiem, kā arī apskatīja Jūrmalas Mākslas skolas pedagogu izstādi “Atelpa”.

Sadarbosies ar Jūrmalas Mākslas skolu

Ņemot vērā pagājušā gada veiksmīgo sadarbību, organizējot Japānas tradicionālās mūzikas koncertu Jūrmalas Mūzikas vidusskolā, vēstniecība jau oktobrī īstenos projektu sadarbībā ar Jūrmalas Mākslas skolu – Japānas kultūras nedēļu. 

Tas būs ceļojums Japānas mākslas un kultūras vēsturē no grafikas līdz tušas zīmējumiem, no gleznieciskiem akvareļiem, kur atainota Japānas dabas daudzveidība, līdz smalkiem ornamentāliem zīmējumiem un arhitektūras studijām, no keramikas tehnikā veidotām karpām līdz izsmalcinātiem vēdekļiem, un kur vēl suši, haikas un Japānas dārzi, kas devuši iedvesmu radošām izpausmēm bērnu darbos!

Projekta nedēļas ietvaros audzēkņi apgūs prasmes origami, kaligrāfijas un tušas zīmējuma meistarklasēs pie pieredzējušiem pasniedzējiem. Origami meistarklasi vadīs  Japānas vēstniecības Latvijā padomnieks Tošijuki Suzuki. Projekts noslēgsies ar skolas audzēkņu izstādi, kur bērnu veidotajos darbos būs pārstāvēta plaša Japānas kultūras mantojuma daļa. Skolēni arī apmeklēs Japānas vēstniecības koordinēto izstādi mākslas stacijā “Dubulti”.