Pašvaldība Sports un aktīvā atpūta
Dibinās Jūrmalas Futbola skolu

Attēlā: Jūrmalas Sporta skolas futbolisti šī gada janvārī.

Lai veicinātu bērnu un jauniešu futbola attīstību, Jūrmalas pilsētas dome dibinās jaunu profesionālās ievirzes sporta izglītības iestādi – Jūrmalas Futbola skolu, – tā 24.septembrī lēma Jūrmalas pilsētas dome. Plānots, ka jaunā Jūrmalas Futbola skola no 2021. gada 4. janvāra sāks īstenot profesionālās ievirzes programmas.

Futbols ir viens no populārākajiem komandu sporta veidiem Jūrmalā ar senām tradīcijām. Pilsēta var lepoties ar vīriešu profesionālā līmeņa futbola klubu “Spartaks Jūrmala (FK Spartaks)”, kas spēlē Latvijas virslīgā un ir divkārtējie Latvijas čempioni. Šobrīd profesionālās ievirzes sporta izglītības programmu “Futbols” Jūrmalā īsteno Jūrmala Sporta skola, kur trenējas vairāk nekā 240 jauno futbolistu dažādās vecuma grupās, un ik gadu futbolistu skaits turpina pieaugt.

Dibinot atsevišķu iestādi – Jūrmalas Futbola skolu, varēs efektīvāk izmantot futbolam novirzītos resursus, nodrošinot iespēju izveidot konkurētspējīgu futbola sistēmu un attīstīt futbolu kā sporta veidu, kur gūt augstus sasniegumus. Jūrmalas Futbola skola mērķtiecīgi strādās bērnu un jauniešu piesaistē, sniedzot viņiem iespēju realizēt savu potenciālu šajā sporta veidā un veicinot talantīgāko bērnu un jauniešu karjeras izaugsmi un augstus sasniegumus nacionālā un starptautiskā mērogā.

Futbola attīstība ir viena no Jūrmalas pilsētas Sporta un aktīvās atpūtas attīstības plāna 2020.–2026. gadam prioritātēm.

2018. gadā Jūrmalas pilsētas pašvaldība un Latvijas Futbola federācija (LFF) vienojās par futbola attīstīšanu Jūrmalas pilsētā un LFF finansējuma piesaisti. Jūrmalas Futbola skolas izveide un attīstīšana nākotnē ļautu iegūt futbola akadēmijas statusu atbilstīgi LFF noteiktajām prasībām.

Lai nodrošinātu futbola attīstību Jūrmalā, tiks pilnveidota jau esošā un attīstīta jauna futbola infrastruktūra pie Jūrmalas pašvaldības vispārējās izglītības iestādēm, nodrošinot iespēju futbolu spēlēt visā Jūrmalā.