Būvdarbi Sports un aktīvā atpūta
Darbu uzsāk atjaunotais sporta skolas peldbaseins

Pabeigta Jūrmalas Sporta skolas peldbaseina ēkas Rūpniecības ielā 13 pārbūve; no oktobra sākuma peldbaseins pieejams Jūrmalas Sporta skolas audzēkņiem, kā arī citām izglītības iestādēm un no nākamā gada – arī pārējiem jūrmalniekiem.

Mūsdienīgajā ēkā atjaunoti divi peldbaseini: lielais – 25 metru garumā – ar četriem celiņiem un mazais – bērniem. Ēka piemērota arī cilvēkiem ar kustību traucējumiem – ierīkots speciāls pacēlājs nokļūšanai otrajā stāvā, izbūvētas ērtas labierīcības.

Ēkas renovācijas gaitā atjaunotas skolas telpas, līdz ar to arī mācību vide vairāk nekā 600 sporta skolas Peldēšanas nodaļas audzēkņiem un treneriem būs daudz ērtāka un patīkamāka. Skolā izbūvēta jauna telpa teorētiskajām apmācībām, iekārtots fizioterapeita kabinets, kur audzēkņi varēs saņemt kvalitatīvus fizioterapeita pakalpojumus. Atjaunota arī trenažieru zāle, kam tiks iegādāts jauns aprīkojums.

Sporta skolas peldbaseinā ik gadu tiek organizētas skolas audzēkņu pārbaudes sacensības un vismaz piecas valsts mēroga sacensības, kurās piedalās 150–200 bērnu un jauniešu no visas Latvijas, tiek rīkoti arī Latvijas jaunatnes čempionāti.

“Peldbaseinu rekonstrukcija un skatītāju tribīņu palielināšana dos iespēju Jūrmalā piesaistīt arī starptautiska mēroga sacensības bērniem un jauniešiem, kurās varētu piedalīties vairāki simti ārvalstu peldētāju,” jaunās iespējas atzinīgi vērtē Jūrmalas Sporta skolas direktors Sandis Bērziņš.

Peldbaseinā notiks nodarbības arī citiem Jūrmalas izglītības iestāžu audzēkņiem, un no nākamā gada tas būs pieejams arī pārējiem jūrmalniekiem.

Veicot Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēkas pārbūvi energoefektivitātes paaugstināšanai, uzlabots viss ēkas komplekss – nosiltinātas konstrukcijas, ieklāts jauns jumta segums, nomainīti logi un durvis, paplašināts ēkas ieejas mezgls, pārbūvētas baseinu telpas, kā arī pārbūvētas apkures, ventilācijas, ūdensvada un kanalizācijas sistēmas, izbūvēta jauna elektroinstalācijas sistēma un ierīkots jauns energoefektīvs LED apgaismojums.

Jūrmalas Sporta skolas peldbaseinu ēkas pārbūvi veica pilnsabiedrība “AKN”. Kopējās izmaksas ir 2,9 miljoni eiro, no tiem 471,6 tūkstoši eiro – Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansējums.