Sociālais atbalsts un veselība
Seniori varēs saņemt 100 eiro pabalstu veselības aprūpei

Jūrmalas pilsētas pašvaldība palielinājusi veselības aprūpes pabalstu visiem pilsētas senioriem no 50 uz 100 eiro.

Pabalsts paredzēts, lai sociāli mazāk aizsargāto iedzīvotāju grupai – senioriem – palīdzētu segt izdevumus par veselības aprūpi: pacienta iemaksām, līdzmaksājumiem, zobārstniecības pakalpojumiem, medikamentiem un medicīnas precēm, tostarp optiku, un citiem izdevumiem veselības uzturēšanai.

Pašvaldības pabalstu veselības aprūpei var saņemt visi Jūrmalā deklarētie seniori, kuri saņem valsts vecuma pensiju un izdienas pensiju. Pabalstu piešķir vienu reizi kalendārajā gadā atbilstoši iesniegtajiem izdevumus apliecinošajiem dokumentiem, bet nepārsniedzot pašvaldības noteikto veselības aprūpes pabalsta apjomu, kas iepriekš bija 50 eiro, bet no šā gada tiks palielināts divas reizes – līdz 100 eiro.

Pabalstu 100 eiro apjomā varēs saņemt pēc tam, kad domes sēdē tiks apstiprināti grozījumi Jūrmalas pilsētas domes saistošajos noteikumos, un tie būs spēkā pēc saskaņošanas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijā.

Par grozījumu spēkā stāšanos informēsim Jūrmalas pilsētas pašvaldības informatīvajā izdevumā “Jūrmalas Avīze”, vietnē www.jurmala.lv. Papildu informācija Labklājības pārvaldē Talsu šosejā 31, 25. korpuss; tālrunis uzziņām 6 67767347.