Būvdarbi
Atjauno rotaļu laukumus pagalmos, bērnudārzos un pludmalē

Jūrmalas pašvaldība sākusi rotaļu un vingrošanas laukumu atjaunošanu. Šovasar plānots atjaunot piecus rotaļu laukumus daudzdzīvokļu namu pagalmos, piecus pludmalē un deviņus rotaļu laukumus pirmsskolas izglītības iestādēs.

Darbi jau pabeigti Līču ielā 3, kur nomainīta bojātā vingrošanas iekārta un šūpoles. Laukumā pie Raiņa ielas un Talsu šosejas krustojuma nomainīs visas rotaļu iekārtas, pēc tam tiks ieklāts vienlaidus gumijas segums. Laukumā būs jaunas šūpoles, rotaļu komplekss, batuts un rotējoša platforma. Lai rotaļu laukums būtu drošs mazākajiem apmeklētājiem, tam apkārt tiks izbūvēts žogs.

Arī iekšpagalmā starp daudzdzīvokļu mājām Tallinas ielā 9, Tirzas ielā 42, 44 un 44A nomainīs visas rotaļu iekārtas, tiks ierīkotas jaunas šūpoles, vingrošanas komplekss bērniem no piecu gadu vecuma un rotaļu komplekss mazākiem bērniem – no divu gadu vecuma. Būs arī jaunas groza šūpoles, bērnu drošībai laukumā ieklās gumijas plākšņu segumu, bet no transporta kustības laukumu norobežos ar žodziņu.

Atjaunos rotaļu laukumu iekšpagalmā pie daudzdzīvokļu mājām Lībiešu ielā 18. Tur iekārtos rotaļu kompleksu ar divām platformām dažādos augstumos, tiltu un diviem slidkalniņiem, būs arī šūpoles, karuselis un rotējoša platforma.

Tiks rekonstruēts rotaļu laukums, kas atrodas blakus sporta laukumam iekšpagalmā starp daudzdzīvokļu mājām Slokas ielā 63k-1, 63 k-2, 63 k-4, 63 k-8. Laukumu paplašinās un nomainīs rotaļu iekārtas: ierīkos rotaļu kompleksu, jaunas divvietīgas šūpoles, karuseli, rotējošu platformu un groza šūpoles.

Vasarā plānota arī rotaļu laukumu uzlabošana dažās pirmsskolas izglītības iestādēs. Darbi jau pabeigti sākumskolā “Ābelīte”, kur divos rotaļu laukumos ieklāts lietais gumijas segums un uzstādītas divvietīgas šūpoles, sākti darbi bērnudārzā “Lācītis”, kur mainīs dažas rotaļu iekārtas un ieklās amortizējošu segumu. Arī bērnudārzos “Saulīte” un “Mārīte” divos rotaļu laukumos ieklās jaunu amortizējošu segumu. Pie bērnudārza “Bitīte” pagaidu telpām, kas atrodas Mežmalas vidusskolas teritorijā, izvietos rotaļu iekārtu un smilšu kastes.

Atjaunos rotaļu laukumus arī bērnu izklaidei pludmalē, kur kopumā paredzēts paplašināt piecus pludmales rotaļu laukumus.