Sabiedrība Vide
Visās peldvietās var peldēties, izņemot Lielupē pie Slokas

Saskaņā ar peldūdens kvalitātes monitoringa datiem oficiālajās peldvietās ūdens kvalitāte atbilst higiēnas prasībām un tajās ir atļauts peldēties, arī  iedzīvotāju apmeklētajās peldvietās Slokas karjerā, Buļļupē un Lielupē peldēties ir droši ir, savukārt Raiņa ielas galā Slokā joprojām neiesaka peldēties.

Veselības inspekcijas Sabiedrības veselības departamenta Higiēnas novērtēšanas nodaļa informē, ka pēc peldūdens kvalitātes monitoringa datiem šā gada 6. jūlijā Rīgas jūras līča Lielupes, Bulduru, Dzintaru, Majoru, Dubultu, Pumpuru, Mellužu, Asaru, Vaivaru, Kauguru, Jaunķemeru peldvietu un Lielupes peldvietas Ezera ielā ūdens kvalitāte atbilst higiēnas prasībām un minētajās peldvietās ir atļauts peldēties.

Arī iedzīvotāju iecienītajās neoficiālajās peldvietās Slokas karjerā, kā arī Lielupē – Dadžupes ielas galā Dubultos, Plūdu ielas galā Majoros, Priedainē, pretī Upmalas ielai, pie Buļļu kāpas (Baltās kāpas) Vārnukrogā, Druvciemā, pretī Ražas ielai, Buļlupē pie Bolderājas ielas – peldūdens kvalitāte ir atbilstoša un peldēties ir droši.

8.jūlijā atkārtoti tika ņemti Lielupes peldūdens paraugi Valteros Vasarnīcu ielas galā, Buļļuciemā iepretim Tīklu ielai 10, Lielupes apkaimē iepretim Vikingu ielai 12/14, kur iepriekš tika konsatēts piesārņojums.  Šobrīd analīžu rezultāti ir atbilstoši Ministru kabineta 2017. gada 28. novembra noteikumu Nr.692  “Peldvietu izveidošanas, uzturēšanas un ūdens kvalitātes pārvaldības kārtība” prasībām – drīkst peldēties. Savukārt Raiņa ielas galā Slokā joprojām neiesaka peldēties

Peldūdens kvalitātes pārbaudi Jūrmalas pilsētas domes uzdevumā veic SIA “Vides audits” atpūtas vietās un peldētāju iecienītās zonās, kas nav oficiālās peldvietas.

Atpūtai pie ūdens un peldēšanai aicinām izvēlēties oficiālās peldvietas! Jūrmalā ir 12 oficiālās peldvietas – 11 no tām ir jūras līča, viena – Lielupes krastā Ezeru ielas galā.

Lai saglabātu labu peldūdens kvalitāti, aicinām ievērot higiēnas prasības, kā arī atcerēties, ka peldvietās un Rīgas jūras līča pludmalē dzīvniekus ievest ir aizliegts!