Sabiedrība
Jūrmalas slimnīcā piedzimis šogad tūkstošais bērniņš

Attēlā: Berežinsku ģimeni un Jūrmalas slimnīcā dzimušo tūkstošo bērniņu sveic Jūrmalas pilsētas domes priekšsēdētāja vietniece Rita Sproģe (no kreisās) un slimnīcas personāls.

6. jūlijā Jūrmalas slimnīcā piedzimis šogad tūkstošais bērniņš – jūrmalnieku Nataļjas un Pāvela Berežinsku ģimenē dzimis dēliņš Ivans.

Puisītis ir ceturtais bērniņš ģimenē – mājās jaunāko brālīti gaida vecākā māsa Sofija un brāļi Pāvels un Vladimirs.

Berežinsku ģimene ir jūrmalnieki, visi bērni pasaulē nākuši Jūrmalas slimnīcā. Māmiņa Nataļja sirsnīgi pateicas slimnīcas Dzemdību nodaļas personālam par profesionalitāti, iejūtīgo attieksmi, gādību un mājīgumu nodaļā.

Pieņemto dzemdību skaita ziņā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa ir trešajā vietā valstī aiz SIA “Rīgas Dzemdību nama” un Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas. 2017. gadā Jūrmalas slimnīcā dzimuši 1725 mazuļi, 2018. gadā – 1778 bērni, un pērn Jūrmalas slimnīcā pasaulē nākuši 1694 bērniņi.

Jūrmalas slimnīca ir saņēmusi titulu “Gada slimnīca 2018” un augstāko novērtējumu tādos kritērijos kā pacientu atsauksmes, iestādes pieejamība, personāla profesionalitāte un attieksme pret pacientiem. Jūrmalas slimnīcai ir piešķirts statuss “Mazulim draudzīga slimnīca”. 2015. gadā Jūrmalas slimnīcas Dzemdību nodaļa ieguvusi Latvijas ārstniecības iestāžu Kvalitātes balvu.

Īstenojot Eiropas Reģionālās attīstības fonda finansēto projektu “SIA “Jūrmalas slimnīca” veselības aprūpes infrastruktūras un pakalpojumu pieejamības uzlabošana”, 2020. gadā slimnīca iegādājusies mūsdienīgas iekārtas endoskopijas,  radiogrāfijas un datortomogrāfijas pakalpojumu veikšanai, kā arī iekārtas grūtniecības un dzemdību profilam. Minēto iekārtu iegāde uzlabos pakalpojumu pieejamību tādās prioritārajās jomās kā sirds un asinsvadu, onkoloģijas un bērnu aprūpes jomās.

No 2019. gada Jūrmalas pašvaldība jūrmalniekiem piešķir bērna piedzimšanas pabalstu 500 eiro apmērā par katru bērnu, pērn jaundzimušā pabalsti izmaksāti 655 jūrmalniekiem.