Uzņēmējdarbība

Jūrmalas jaunie uzņēmēji, kā arī tie, kuri plāno sākt uzņēmējdarbību, no 1. septembra var pieteikt savas idejas līdzfinansējuma saņemšanai uzņēmējdarbības attīstībai grantu programmā “(ie)dvesma”.

Projektu pieteikumu pieņemšana grantu jeb mērķfinansējuma programmai “(ie)dvesma” sāksies 1. septembrī; projektus var pieteikt līdz 30. septembrim.

Informatīvs seminārs par projektu iesniegšanu notiks 3. septembrī plkst. 15.00 Piestātnes ielā 11A. Interesenti semināra norisē varēs piedalīties arī ar vebināra starpniecību, kas tiks rīkots video platformā Zoom. Vebināra platformas piekļuves saite interesentiem tiks izsūtīta uz e-pastu pirms pasākuma. Lai piedalītos seminārā (gan klātienē, gan neklātienē), obligāta iepriekšēja ieteikšanās forms.gle/PV6BgYaAS36B4iZ17

Finansējuma saņemšanai var pieteikties gan jau strādājoši uzņēmumi, gan vēl neīstenotu biznesa ideju autori. Granta līdzekļus varēs izmantot saimnieciskiem mērķiem esošā biznesa attīstīšanai vai arī jauna uzņēmuma izveidei.

Maksimālā naudas summa vienam grantam ir 10 000 eiro, un uz to var pretendēt gan privātpersonas, kuras plāno uzsākt savu biznesu, gan arī uzņēmumi, kuri veic saimniecisko darbību un dibināti pirms ne vairāk kā trim gadiem.

Grantu jeb mērķfinansējuma programmu īsteno “SEB banka” kopā ar Jūrmalas pilsētu, Ķekavas, Mārupes, Olaines, Siguldas un Stopiņu novadu. Programma norisināsies jau ceturto reizi, un tās mērķis ir veicināt uzņēmējdarbības attīstību Pierīgā.

Projektu pieņemšana sāksies 1. septembrī un ilgs līdz 30. septembrim. Projektu iesniedzējiem tiks rīkots informatīvs seminārs, lai palīdzētu jaunajiem uzņēmējiem labāk sagatavoties dalībai grantu programmā. Informatīvā semināra norieses vieta un laiks tiks precizēti. 

Plašāka informācija par grantu programmu un tajā atbalstītajiem projektiem pieejama vietnē www.seb.lv/iedvesma.

2019. gadā Jūrmalas pilsētas pašvaldība 10 000 eiro grantu piešķīra uzņēmējdarbības attīstīšanai projektam “Sajūtu čiekuri” – tās ir divu metru augstumā pie kokiem piestiprinātas mītnes atpūtai, dabas vērošanai vai nakšņošanai brīvā dabā.