Sports un aktīvā atpūta
Jūrmalā darbu sākusi koplietošanas velonoma, jūrmalniekiem pieejams īpašs tarifs

Ar Jūrmalas pilsētas pašvaldības atbalstu Jūrmalā darbu sākusi Nextbike koplietošanas velonoma. 

Tās pakalpojumi būs pieejami kā pilsētas iedzīvotājiem, tā arī viesiem, Jūrmalas iedzīvotāja kartes īpašniekiem pieejams īpašs tarifs – 30 minūtes dienā bez maksas.

Velosipēdu noma ir pieejama:

Bulduros Vienības un Bulduru prospektu krustojumā;Dzintaros pie Dzintaru koncertzāles Turaidas ielā 1;Majoros Lienes un Omnibusa ielas krustojumā;Dubultos pie Dubultu dzelzceļa stacijas;Kauguros pie “Maxima XX” Talsu šosejā 25 .

Velo nomas pakalpojums ir pieejams jebkurā diennakts laikā, norēķiniem izmantojot mobilo lietotni Nextbike. Nextbike aplikācijā reģistrētie lietotāji var paņemt nomas velosipēdu jebkurā vietā, kur tas ir novietots. Pēc velosipēda lietošanas to ir iespējams atstāt tajā pašā vai citā velo nomas vietā vai arī novietot  „zaļajā zonā“, kas norādīta Nextbike aplikācijas vai mājaslapas kartē.

Nextbike velosipēdi ir pieejami arī Rīgā. Tos var nomāt Rīgā un pēc lietošanas novietot Jūrmalā, kā arī otrādi. Rīgā un Jūrmalā kopā ir pieejami 200 Nextbike nomas velosipēdi.

Velosipēda nomas maksa ir 1,29 eiro par 30 minūtēm vai 12,90 eiro par 24 stundām. Interesentiem ir iespēja iegādāties arī velo nomas abonementu. Ja pēc lietošanas velosipēdu novieto “zaļajā zonā”, papildus jāmaksā viens eiro. Velosipēda atgriešana jebkurā no kartē atzīmētajām nomas vietām ir bez papildu maksas.

Ar Jūrmalas iedzīvotāja karti velo nomai tiek piemērots īpašs tarifs – Jūrmalas pilsētā  30 minūtes dienā bez maksas, savukārt katras nākamās 30 minūtes izmaksās vienu eiro, bet maksa par 24 stundu nomu ir 12 eiro. Lai aktivizētu īpašo tarifu, kas paredzēts Jūrmalas iedzīvotāja kartes īpašniekiem, īsziņā jānosūta Jūrmalas iedzīvotāja kartes numurs uz Nextbike klientu centra tālruni +371 27665995. Pēc kartes numura pārbaudes automātiski tiks aktivizēta iespēja izmantot velosipēdu.

SIA "Nextbike LV" ir vietējais uzņēmums un licences partneris starptautiskajam velosipēdu koplietošanas uzņēmumam Nextbike. Nextbike darbojas 26 valstīs, vismaz 200 pilsētās un reģistrēto lietotāju skaits pārsniedz 7 miljonus. Nextbike aplikācijā reģistrētie lietotāji var izmantot velosipēdus visā pasaulē Nextbike tīklā.

“Katru reizi, kad privātā auto vietā izvēlies velosipēdu, tas dod labu ietekmi uz apkārtējo vidi un tavu veselību. Man ir prieks, ka Jūrmala, kā pirmā pilsēta Latvijā, šādā veidā investē videi draudzīgas un ilgtspējīgas mobilitātes  attīstībā. Ceram, ka izdosies atrast sadarbības iespējas arī ar citām Latvijas pilsētām,“ komentē SIA Nextbike LV vadītājs Mārcis Blumbergs.

Jūrmalas pašvaldība konkursā “Atbalsts ieguldījumiem uzņēmējdarbības attīstībai Jūrmalas pilsētā” piešķīrusi līdzfinansējumu projekta “Nextbike koplietošanas velosipēdi” īstenošanai Jūrmalā.

Vairāk informācijas par Nextbike velo koplietošanu variet atrast tīmekļvietnē www.nextbike.lv.