Sabiedrība
Ielu un ceļu uzturēšanu ziemā

Patlaban, turpinoties intensīvai snigšanai, ielu tīrīšanu un kaisīšanu Jūrmalā nodrošina 20 tehnikas vienības.

Ielu tīrīšana maģistrālajās ielās, kur ir intensīva satiksme, un ielās, kur kursē sabiedriskais transports, tiek veikta nepārtraukti. Maģistrālajām ielām un tiltiem no sniega pilnībā ir jābūt attīrītiem trīs stundu laikā pēc snigšanas beigām.

Jāņem vērā, ka, ja ir ilgstoša, intensīva snigšana, ziemas tehnika nespēj ar visu tikt galā uzreiz, ielas visā pilsētas garumā tiek tīrītas pakāpeniski atbilstoši ielu klasei.

Pabeidzot tīrīšanas darbus pilsētas maģistrālajās ielās, ielu tīrīšanas tehnika strādās uz ielām ar lielāku gājēju plūsmu – Jomas ielā, Jūras ielā, Raiņa ielā, daļā Turaidas ielas un Nometņu ielas.

Savukārt  ielu ar salīdzinoši nelielu transporta plūsmu un nelielu gājēju intensitāti, kā arī pašvaldībai piederošu ielu pie daudzdzīvokļu dzīvojamām mājām tīrīšana tiek  uzsākta, ņemot vērā faktiskos laika apstākļus – sniega biezumu virs 10 cm, slīdamību, ielas brauktuves platumu.

Intensīvas snigšanas laikā braukšana var būt apgrūtināta. Transportlīdzekļu vadītājus aicinām savlaicīgi plānot maršrutu, būt īpaši piesardzīgiem, ieturēt lielāku distanci līdz priekšā braucošajam transportlīdzeklim, kā arī izvēlieties braukšanas apstākļiem atbilstīgu ātrumu.

Ielu uzturēšanas darbus Jūrmalas pilsētā veic SIA “Clean R” un SIA “JLD”.