Sabiedrība

Jūrmalas pilsētas pašvaldība aicina Jūrmalas iedzīvotājus pieteikties latviešu valodas kursiem un naturalizācijas kursiem. Kursi ir bez maksas, maksa tiek segta no Jūrmalas pilsētas pašvaldības budžeta līdzekļiem. Līdz uzlabosies epidemioloģiskā situācija, mācības norisināsies attālināti.

Valsts valodas kursi

Valsts valodas mācību kursa mērķis ir nodrošināt iespēju apgūt latviešu valodu pilngadīgajiem Jūrmalas pilsētā deklarētajiem iedzīvotājiem, pilsoņiem, nepilsoņiem un citu valstu pilsoņiem, kuriem ir piešķirta pastāvīgā uzturēšanās atļauja, Savienības pilsoņa pastāvīgā uzturēšanās apliecība vai Savienības pilsoņa ģimenes locekļa pastāvīgā uzturēšanās apliecība, lai veicinātu latviešu valodas vides paplašināšanos un iedzīvotāju sekmīgāku integrāciju sabiedrībā.

Mācības notiks atbilstoši dalībnieku prasmēm: valsts valodas zemākajam, vidējam vai augstākajam zināšanu līmenim. Pēc kursu pabeigšanas un veiksmīgas eksāmena nokārtošanas dalībnieki saņems apliecinājumu par attiecīgās programmas apgūšanu.

Palīdzība sagatavoties naturalizācijas eksāmenam

Apmeklējot naturalizācijas kursus, dalībnieki varēs gūt plašākas zināšanas par Latvijas vēsturi, Satversmi, kultūru, valodu un citiem aktuāliem jautājumiem – par visu, kas ir nepieciešams, lai veiksmīgi nokārtotu naturalizācijas eksāmenu un iegūtu Latvijas Republikas pilsonību.

Kursiem var pieteikties Jūrmalā deklarētie iedzīvotāji no 15 gadu vecuma ar nepilsoņa, bezvalstnieka vai citas valsts pilsoņa statusu. Nodarbības plānots sākt jūnijā, tiklīdz būs nokomplektēta pirmā dalībnieku grupa.

Vairāk informācijas pa tālr. +371 67767347.