Sabiedrība
Ilona Labucka

Saulainā septembra pēcpusdienā pēc straujas smagas slimības mūžībā devās ilggadēja un ļoti cienīta Jūrmalas pilsētas kultūras darbiniece Ilona Labucka.

Pēc studijām Latvijas Universitātē un Tautas kinoaktieru studijā, kā arī pirmās kinoaktrises pieredzes Rīgas kinostudijā un “Mosfiļm” viņa izlēma kinokarjeru neturpināt un, būdama jūrmalniece, 1972. gadā sāka strādāt par zvejnieku kolhoza “Uzvara” kultūras nama māksliniecisko vadītāju, vēlāk kļuva par tā vadītāju. Atgūstot Latvijas Republikas neatkarību, kolhozs “Uzvara” pārtapa par A/S “Jūraslīcis”, un kultūras nams viņas vadībā turpināja darbu. Pēc A/S “Jūraslīcis” darbības izbeigšanas no 2002. gada turpat Buļļuciemā vadīja Jūrmalas Brīvdabas muzeju, 2004. gadā kļuva par Jūrmalas pilsētas domes Kultūras un sporta nodaļas galveno speciālisti, 2010. gadā – par Jūrmalas Kultūras centra projektu vadītāju – Dziesmu un deju svētku koordinatori Jūrmalā un šos pienākumus pildīja līdz pat 2017. gadam, kad devās pelnītā atpūtā.

Ilona gadu desmitiem bija viena no vadošajām Jūrmalas pilsētas kultūrvides veidotājām, kurai 2012. gadā Jūrmalas pilsētas dome piešķīra apbalvojumu “Par mūža ieguldījumu Jūrmalas kultūras dzīves veidošanā”, 2016. gadā – Pateicības rakstu “Par ilggadēju un radošu darbu Jūrmalas pilsētas kultūrvides veidošanā un latviešu nacionālās kultūras – Dziesmu un deju svētku tradīciju kopšanu”.

Par savu profesionālo darbību Ilona Labucka ir saņēmusi arī LR Kultūras ministrijas un Latvijas Nacionālā kultūras centra atzinības rakstus, kā arī ordeni “Par godprātīgu darbu”.

Ilona vienmēr bijusi radoša, iniciatīvas bagāta, kolēģu un visu Jūrmalas tautas mākslas kolektīvu vadītāju un dalībnieku cienīta pilsētas kultūras darba speciāliste, patiesi lieliska radoša personība un ar plašu redzesloku un sirsnību apveltīts cilvēks.

Lai gaišs ceļš gaišai dvēselei gaišos padebešos!

Visdziļākā līdzjūtība Ilonas tuviniekiem, līdzgaitniekiem un draugiem.

Bijušie kolēģi un Jūrmalas pilsētas dome